Leijeröintiä vahvistamassa

Toni Koutu oli taas kouluttamassa Tinon viikkoryhmää eilen. Tässä illan treenirata (Tinolla rimat 55-60 cm):

Katkoviiva = möllien rata, yhtenäinen viiva = kisaavien rata
Tein Tinon kanssa kisaavien rataa. Puomin alla olevan putken jälkeen olikin rengas hypyn sijaan. Renkaan sijaan (radan lopussa) oli muuri.

Keinun päähän asti ei tullut ongelmia tai virheitä. Sekä puomin että keinun kontaktit sujuivat hyvin. Menin sitten lähettäessäni pujottelulle liian pitkälle, jolloin Tino ei kääntynyt keppejä kohti, vaan jatkoi suoraan. Kunhan jäin taaemmaksi, niin kohta onnistui hyvin ja Tino haki sisäänmenon yllättävän kivasti. Pidin pujottelun lopussa ohjurit.

Pujottelun jälkeen tein poispäinkäännöksen. Tino lähti hyvin putkeen, muttei seuraavalle esteelle, eli renkaalle, vaan kääntyi aika nopeasti putken jälkeen minua kohti. Palkattiin sitten joitain kertoja ensin ennen rengasta ja sitten renkaan jälkeen, jolloin kohta sujui hyvin myös ilman etupalkkaa. Tässä kohdassa tuli siis leijeröityä puomi. Leijeröintiä ei ole tullut pahemmin treenattua ja tämän tyyppistä kuviota voisi olla hyvä tehdä useammin. Ja ihan muutenkin vahvistaa irtoamista tällaisten harjoituksien avulla.

Ei sitten ehditty pahemmin tehdä loppurataa, muttei se mitään. Kokeilin kylläkin vientiä A:lle valssilla ja tämä sujui ok:sti.

Kommentit