Hieman vallattomat kenraaliharjoitukset

Tinon ryhmätreenit alkoivat eilen joulutauon jälkeen ja samalla tuli korkattua Vuokkoset Areena meidän osalta sekä tehtyä kenraaliharjoitukset viikonlopun kisoja ajatellen. Hanna Piepponen oli kouluttamassa ja oli suunnitellut kivan 1-luokan tasoisen radan.

Tino ei ehtinyt olla kauan (n. 5 min) hallissa, ennen kuin oli meidän vuoro. En tiedä vaikuttiko iso halli ja mekkala Tinoon, vai viime päivien rauhallinen liikutus, mutta Tino meinasi olla hieman vallaton...

Alkurata sujui kivasti. Puomi oli siisti, okseri suoritettiin puhtaasti ja muurikin onnistui hyvin. Muurilla tein kyllä itse huonon takaaleikkauksen (leikkaus oli myöhässä), joten Tino ajautui laajaan kaarrokseen. Muurin käännöksen jälkeen koira sai tykittää aika lailla suoraa kohti putkea (hyppy-pituus-rengas-hyppy-putki) ja tässä Tino paineli hyvää vauhtia putkeen.

Rata jatkui uudestaan puomille, missä Tino pääsi varastamaan kontaktilta. En edes korjannut, kun tajusin jotenkin liian myöhään, että oli varastanut. Tino pysähtyi kyllä, mutta taisi vapauttaa itsensä liikkeeni mukaan. Hyi minua, tällaiset pitää korjata!

Jatkoin siis rataa, hyppy-okseri-muuri-pujottelu. Pujotteluun oli jäänyt numerolappu eteen. Tino ei tuntunut reagoivan tähän, mutta itse jäin sitä vähän katsomaan ja Tino lopetti pujottelun jo puolessa välissä. En tiedä johtuiko tämä nyt siitä, että jäin vähän ihmettelemään sitä numeroa, vai vaan siitä, ettei Tino malttanut keskittyä muutenkaan ihan täysin. Tämän jälkeen tulikin joitain lopetusvirheitä ja koko homma meni vähän sekavaksi, vaikka sainkin sitten Tinon pujottelemaan loppuun asti.

Pujottelun jälkeen mentiin vielä hypyn ja putken kautta keinulle. Tino tuli ensimmäisellä kerralla läpijuoksulla. En tiedä sekoittiko puomiin, vai mikä nyt mättäsi. Teki tämän jälkeen ihan ok keinun. Keinun jälkeen jatkoimme vielä loppusuoralle (suora putki-hyppy-pussi-hyppy). Tässä Tino haki tosi hyvin eteen.

Hinkkasimme sitten loppuajan keinua muutaman kerran ja pujottelua vähän enemmän. Keinu oli ok, mutta pujottelun kanssa oli ongelmia viimeisen välin kanssa. Siinä tuli sitten jokunen virhe ja onnistuneet toistot olivat kaikki enemmän tai vähemmän epävarmoja. En oikein löytänyt itselleni hyvää rytmiä ja kun rupesin loppua kohti hidastamaan, niin Tino reagoi tietenkin tähän.

Teimme pujottelun yhteydessä myös muutaman puomin alastulon. Kokeilin ensin, lähteekö Tino kontaktilta, jos lähden liikkeelle ja kyllähän jätkä lähtikin. Palautin ja tämän jälkeen Tino keskittyi paremmin ja jäi odottamaan suullista vapautuskäskyä.

Päästimme seuraavan koiran radalle ja kävimme Riikan & Tobyn kanssa pienellä lenkillä. Riikalla oli ideoita pujotteluun, joita kokeilimme sitten ryhmätreenien jälkeen. Taisimme tehdä 5 toistoa pujottelulle ja näistä 4 oli virheettömiä, joten ihan kiva, että sai lopettaa onnistuneisiin suorituksiin.

Suurin ongelma pujottelussa tuntuu tällä hetkellä olevan se, että muutan omaa rytmiäni. En ole nyt uskaltanut vedättää kepeillä, kun tällöin Tino on usein tehnyt noita lopetusvirheitä. Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että joudun usein hidastamaan pujottelun puolesta välistä loppuun, jotten vedättäisi. Kun paneuduimme pujotteluun, niin olin sitten tarkkana sen kanssa, että lähettäisin Tinon kaukaa pujottelemaan, enkä kiirehtisi liikaa perään. Tinohan pujottelee alun yleensä varmasti ja vauhdikkaasti, joten ei tarvitse siinä tukea minulta. Loppua kohden lähdin sitten vähän vedättämään, mutta niin, että käänsin rintamasuuntaa hieman Tinoa päin ja tuin pujottelua ohjaavalla kädellä ja katseella. Tällä tavalla lopetukset olivat hyvät, eikä läheskään niin epävarmat ja hitaat, kuin olivat aikaisemmin.

Harmittaa tietenkin, että tuo pujottelu on taas aika epävarma näin ennen viikonlopun kisoja. Ehdin tässä välissä jo vähän ajatella, että nyt pujotteleminen jo sujuu kohtuuhyvin. Mutta, niin kuin seurakaveri Tiina kommentoi, "Älä jännitä sitä pujottelua etukäteen. Anna mennä vaan, hyvin se menee. Ja jos ei mene, sekään ei ole vaarallista. Kisoja tulee kyllä. :)" Tällä asenteella lähdetään huomenna kohti Ahvenanmaata!

Kommentit