Niinun treenit 11.12

Sunnuntaina olin Tinon kanssa Niina-Liina Linnan kurssilla. BAT järjesti kurssin, mutta koska meillä ei ole vielä hallia valmiina, niin vuokrasimme Oreniuksien hallia Kivistössä.

Rata oli pitkä (50+ estettä), mutta tein Tinon kanssa vain n. esteelle 15. Tässä pätkässä oli vain hyppyjä (55-60 cm) ja putkia. Minulla oli pahasti vaikeuksia alussa olevan sokkari- ja valssikohdan kanssa. En saanut ajoitusta pelittämään ja Tino sujahti sokkaria tehdessä useamman kerran viereiseen putkeen sen sijaan, että olisi tullut hypylle. Hinkattiin sitten tätä tovi jos toinenkin. Kohta onnistui sokkarilla ainoastaan yhden hypyn takaa. Jos jätin Tinon istumaan lähtöön, niin jätkä lukitsi sen putken jo odottaessa...

Koska olin myöhässä sokkarin kanssa, kun varmistelin sitä, niin olin myös myöhässä seuraavassa valssissa ja tietenkin vielä radan seuraavassa kohdassa, missä koiran olisi pitänyt putken jälkeen irrota seuraavalle hypylle. Tino kääntyi tässä minua päin, kun ehti aika lailla ulos putkesta siinä vaiheessa, kun itse vasta olin putken alkupuolella.

Valssiakin sitten harjoiteltiin erikseen, mutten kuitenkaan saanut seuraavaa kohtaa onnistumaan. Kokeilin sitten viedä kohtaa ilman valssi toiselta puolelta takaaleikaten putken jälkeen olevalla hypyllä. Tämä sujuikin sitten ihan kivasti. Vaikka takaaleikkasin, niin Tino irtosi hyvin seuraavalle putkelle. Sain sitten leijeröityä yhden hypyn ja otettua Tinon mukaan päällejuoksulla seuraavan hypyn yli. Siitä jatkettiin takaakierto-niisto-sokkarilla, mikä myös onnistui hyvin. Tino teki itse asiassa pyöräytyksen oikein nätisti! Kokeiltiin kuitenkin tätä kohtaa myös päällejuoksun sijaan sokkarilla ja sitten seuraavalle hypylle pakkovalssilla. Tämäkin sujui yllättävän hyvin ja ehdin tosi kivasti pakkovalssiin, kunhan uskalsin olla varmistamatta.

Yksi pakkovalssi tuli vielä parin esteen jälkeen ja jokunen takaakierto matkan varrella. Tino luki ohjausta hyvin, kunhan ohjaaja ohjasi hyvin... Jäi kyllä harmittamaan se, että itse sössin luvattoman paljon, enkä saanut pidettyä palaset koossa. Välillä tuntui siltä, että jo muutaman esteen kuvio oli liian iso haaste minulle. Olen nyt niin pahasti hukannut rytmin radoilla, etenkin jos radat ovat hieman haastavammat, ärsyttävää!

Toinen ärsyttävä asia on Tinon kepit. Kun koulutus loppui ja meillä oli vielä halli-aikaa jäljellä, niin ajattelin, että olisi hyvä kokeilla pujottelua Tinon kanssa. Viimeinen väli tuotti sitten taas ongelmia ja Tino muuttuu helposti todella epävarmaksi. Vaikka pujottelulle tuli myös onnistumisia, niin Tino jopa pysähtyi pari kertaa viimeiseen väliin, kun ei tiennyt, mistä välistä kuuluisi tulla ulos. Pujottelu oli muutenkin hitaampaa loppua kohden, vaikkei alkukaan ollut mitenkään vauhdikas.

Kommentit