Kahdet treenit viikossa

Viime viikolla pääsin jo kahdesti Ojankoon. Nyt loppuvuodesta olisi kyllä hyvä kiriä siihen kolmeen kertaan viikossa, jos haluaa, että olisi edes pientä toivetta, että pujottelu onnistuisi virheittä tammikuun kisoissa.

Keskiviikko 30.11

Aloitimme pujotteluharjoituksilla ennen ryhmätreenien alkamista. Tino teki kapeaa kujaa oikein vauhdikkaasti, mutta suora pujottelu oli haastavampi. Viimeiselle välille tuli joitain virheitä ja sain olla tarkkana, jotta se onnistuisi.

Tinon ryhmä ja BATin valkkuryhmä treenasivat yhdessä, eikä meitä ollut kovin montaa paikalla. Teimme 3-luokan kisarataa, missä oli kaikki kontaktit. Tinolla oli rimat 55-60 cm.

Ratakuviot sujuivat oikein kivasti. Muutamissa kohdissa ajoitukseni oli ensin huono, mutta sain korjauksilla nämä kaikki kohdat onnistumaan oikein kivasti. Tino tuntui lukevan rataa mukavasti.

Kontaktiesteistä keinu tuli ensimmäisenä. Tino juoksi sen kerran läpi, kun taisi sekoittaa puomiin, mutta teki seuraavilla kerroilla oikein, vaikka vähän hitaammin. Puomi oli ok, vaikka sekin oli hitaampi kuin normaalisti. Nyt kun teemme sekä keinua että puomia, niin tuntuu, että vauhti kontakteilla on tippunut.

A:n alla oli mutkaputki ja tässä Tino sujahti ensin putkeen. Me ei kyllä olla tehty erottelutreeniä lähes ollenkaan, mutta kyllä Tino sitten ymmärsi lähteä kiipeämään. A:lta jatkettiin pujottelulle n. 90 asteen avokulmasta. Sisäänmeno oli ok, mutta viimeisen välin kanssa oli edelleen ongelmia. Tuli siinä onnistumisiakin, mutta myös virheitä.

Kävin vielä lopuksi ottamassa pari toistoa kapealle kujalle.

Perjantai 2.12

Kävimme vapaatreenaamassa sateessa. Emme olleet kovin kauan, mutta eihän yhden koiran treenaamisessakaan mene paljon aikaa.

Esteitä oli sen verran mukavasti kentällä, että sain tehtyä mukavan radan. Nyt keinu sujui hyvin jokaisella kerralla ja Tino lähti puomillekin reippaammin, vaikka vauhti kyllä hidastui alasmenolle.

Päätin tällä kertaa kokeilla laittaa ohjureita pujottelun loppuun (2 viimeistä väliä) ja näiden avulla ei tullut lainkaan virheitä. Otin kyllä vaan kolme toistoa ja lähestyminen oli lähes suora. Pujotteluvauhti on edelleen huonompi kuin aikaisemmin, mutta taidan nyt jonkin aikaa pitää ohjureita lopussa, jotta tämä rupeaisi onnistumaan ja itseluottamus kasvaisi.


Radalla tuli jokunen takaakierto, valssi ja takaaleikkaus.

A:n alla oli sama putki kuin keskiviikkona ja teimme lopuksi erottelutreeniä. Tino kuunteli tosi hyvin, eikä tehnyt ainuttakaan virhettä. Hieno poika!

Kommentit