Hyppytekniikkaa ja sairastelua

Viime viikolla treenit jäivät taas kerran vähiin, kun olin itse taas flunssassa. Tiistaina minulla alkoi kova kurkkukipu, joka jatkui keskiviikkona ja torstaina kera kuumeen ja nuhan. Perjantaina kuume ja kurkkukipu hellittivät, mutta nuha ja yskä kiusaavat edelleen, vaikka olen nyt sentään päässyt takaisin töihin.

BATlaiset (ja HSKHlaiset) ahertavat reippaasti Ojangon hallin parissa, mutta itse en ole lainkaan pystynyt osallistumaan flunssan takia. Olen vaan voinut potea huonoa omatuntoa, kun muut varmistavat hienon treenipaikan seuroille. No, talkoot jatkuvat edelleen ja ehkä minäkin pääsen mukaan auttamaan tällä viikolla. Hallista tulee kyllä hieno, hallin kotisivutkin on jo julkaistu!

Sairastelu ei sentään kohdistu ainoastaan minuun, vaan meidän Hoffe-ponilla on ollut ongelmia jalkojen kanssa. Vajaa pari viikkoa sitten kävimme Vermossa eläinlääkäri Jussi Virkkusen luona. Hoffen jalat tutkittiin perusteellisesti (taivutuskokeet, takajalkojen ultra ja kaikkien jalkojen röntgen). Jaloissa on jonkun verran rasituksesta aiheutuneita ongelmia, etenkin etujalkojen vuohisnivelissä ja vasemman takajalan polvessa ja kintereessä.

Vasempaan takajalkaan piikitettiin kortisonia ja etusiin kokeillaan vaihtaa erilaiset, naturalbalance, kengät alle seuraavan kengityksen yhteydessä. Huomenna toinen eläinlääkäri tulee vielä tallille laittamaan Tildren-infuusion, tämä lääke auttaa mahdollisesti jalkoja vahvistumaan. Tämän jälkeen kävellään taas viikko tai kaksi ja katsotaan miltä näyttää.

Kun nyt kerran pääsin vauhtiin näistä sairastumisista, niin jatkan vielä hetken. Ironin turkki hilseilee taas ja on sellainen tunkkainen. Lisäksi Iron juo paljon. Iho on vielä ehjä, mutta pientä kutinaa vaikuttaisi kyllä olevan. Jokunen kuukausi sitten laitoin hakemuksen Mustin ja Mirrin Fullolife tuotearvostelu-kampanjaan ja noin viikko sitten sain Ironille pullon Fullolife Skin & Coat öljyä. Tätä olen nyt syöttänyt pojalle, mutten tiedä auttaako mihinkään.

Pippin ja Tino ovat kuitenkin pysyneet terveinä, vaikka muuten kyllä tuntuu, että sairastelua on tosiaankin riittänyt, ja riittää edelleen. Mutta jospa pääsisin itse aiheeseen, eli viime viikolla ei tosiaankaan pahemmin tullut treenattua. Kävimme kuitenkin tiistaina Sporttikoirahallilla Vapun opeissa hyppytekniikkatunnilla Riikan & Tobyn ja Eevan & Kumman kanssa.

Hyppytekniikkatunti 13.12

Näin kun yritän muistella ja piirtää treenikuviota viikkoa harjoituksien jälkeen, niin en ole varma, miten tarkka muistini on. Muistan ainakin, että Tino suoriutui hyvin tehtävistä :) Tässä harjoituksien piirros, en ole 100 % varma, etten ole jättänyt jonkun esteen pois.


Aloitimme perussarjalla, esteväli 6 jalkaa ja mielestäni esteitä oli 5. Tino sai tehdä kolme toistoa, palkka oli aina sarjan päässä. Ensin teimme perusversion, eli paikoiltaan ja sen jälkeen sekä oikealta että vasemmalta takaakiertona. Kaikki toistot olivat hyvät.

Tämän jälkeen siirryimme taivutusharjoituksien pariin. Tässä Tino taisi ensin tehdä pelkät kaarteet (esteväli 5½ jalkaa) liikkeestä molempiin suuntiin. Tämän jälkeen karteet tehtiin vissiin vielä putkien kautta. Tino taipui kivasti.

Viimeisenä harjoituksena yhdistettiin perussarja ja kaarteet (esteväli näiden välissä oli 9 jalkaa). Tätä tehtiin sekä aloittaen perussarjalla että kaarteella/putkella. Kun aloitimme perussarjalla, niin otin vastaan lähellä karteen ensimmäistä hyppyä. Tino luki tämän harjoituksen kivasti. Kun kaari suoritettiin ennen perussarjaa, niin tämä tehtiin niin, että ensin kaari ja siitä sitten perussarjalle, lelu oli perussarjan päässä. Tämän jälkeen lisättiin putki, eli putki-kaari-perussarja ja lelu edelleen perussarjan päässä. Tässä Tino meinasi ensin lähteä putken sijaan lelulle, mutta muutaman kokeilun jälkeen poika ymmärsi mitä piti tehdä. Näiden harjoituksien aikana, kun harjoitus loppui perussarjalle, niin Tino hyppäsi kerran tai pari perussarjan viimeiset hypyt yhdellä loikalla. Tämän takia palkka jätettiin jokunen kerta ennen viimeistä hyppyä. Muuten Tino suoriutui oikein hyvin harjoituksesta.

Oli taas oikein antoisa hyppytekniikkatunti!

Kommentit