Ensimmäinen kisa-ilmo, pujottelu edelleen hukassa...

Tammikuussa lähdemme taas tuttuun tapaan Ahvenanmaalle ÅBSKn kisoihin, jotka pidetään Eckeröhallenissa. Viime vuonna Tino oli mukana turistina, kun kisasin Ironin kanssa, mutta tänä vuonna Tino saa luvan astua kisakoiran saappaisiin. Ilmoitin Tinon kaikkiin startteihin, eli viikonlopun aikana olisi luvassa 3 agilityrataa. Hyppiksiä ei ollut lainkaan 1-luokkalaisille.

Minua harmittaa tällä hetkellä aika paljon se, ettei olla ihan pysytty tavoitteessamme. Tai eihän sitä tiedä, jos tapahtuu ihme tässä parin viikon aikana ja Tino oppiikin pujottelun. Epäilen kuitenkin. Tavoite oli siis kisata Eckerössä, mikä sinänsä toteutuu (jos nyt ei mitään yllättävää satu), mutta tavoite sisälsi sen, että Tino osaisi kaikki esteet. Tietenkin virheitä tulee nuoren koiran kanssa, vaikka se osaisikin esteet teoriassa, mutta tämänhetkinen pujottelu-ongelma on vähän erilainen juttu.

Jotta saisin pujottelun kuntoon, niin se vaatii varmasti vielä paljon treeniä pienissä erissä kerrallaan. Ohjureita olisi hyvä pitää nyt jonkin aikaa pujottelun lopussa, jotta Tinon itsevarmuus kasvaisi. Tulenkin jatkossa käyttämään taas enemmän ohjureita, vaikkei niitä sitten tammikuun kisoissa tietenkään tule olemaan. En kuitenkaan usko, että Tino menisi mitenkään "pilalle", vaikka kisaradoilla tulisi virheitä pujottelussa, mutta itseäni harmittaa, ettei olla saatu pujottelua pakettiin.

Vapaatreenit Purinalla 19.12

Lähdimme maanantaina Katin & Lunan kanssa Purinalle vapaatreenaamaan. En ollut itse vielä ihan terve (en ole kyllä vieläkään), joten tein Tinon kanssa pieniä harjoituksia, jotka eivät vaatineet pahemmin liikkumista minulta.

Pujottelutreeniä tuli tehtyä aika paljon. Ensimmäinen toisto pujottelulle oli virheetön, vaikka viimeinen väli oli hieman epävarma. Toisella kerralla Tino sitten jätti viimeisen välin pujottelematta. Tämän jälkeen lopetus oli taas epävarma ja Tino pysähtyi herkästi ennen viimeistä väliä, kun ei selkeästi halua tehdä virhettä, muttei myöskään osaa tulla oikein pois. Pujotteluvauhti pysyi kuitenkin suhteellisen hyvänä.

Joidenkin kokeilujen ja taukojen jälkeen päätin kokeilla laittaa verkot viimeisiin väleihin (Purinalla ei ole ohjureita). Tino suhtautui näihin ihan hyvin ja saimme joitain onnistumisia. Samalla tuli kyllä myös toinen ongelma, eli virheet pujottelun keskellä. Tino jätti muutamia kertoja välejä pujottelematta keskellä keppejä, mitä se ei ole ikinä aikaisemmin tehnyt. En tiedä vaikuttiko pohja tähän. Purinan pohja luisti paikoittain tassun alta ja etenkin pujottelun kohdalla oli isoja kuoppia. Voi olla, että Tino hukkasi rytmin, kun pohja antoi periksi.

Tuli myös otettua pari toistoa puiselle keinulle. Nämä sujuivat oikein hyvin. Lisäksi teimme jokusen päällejuoksun, takaaleikkauksen ja maksipöydän sekä lopuksi vähän irrottelua.

Kommentit