3 x Sporttikoirahalli

Nyt on joulu vietetty ja samalla myös pieni loma. Kävimme ennen joulua kahtena päivänä Sporttikoirahallilla ja välipäivinä vielä kerran.

Vapaatreenit to 22.12

Kävin Eevan ja Kumman kanssa heidän vuorollaan vapaatreenaamassa. Tein Tinon kanssa lyhyempiä pätkiä.

Pujottelu-pätkä: laitoin loppuun 2 ohjurit ja Tino pujotteli ihan kivasti. Vauhti oli taas parempi ja itsevarmuus selkeästi korkeammalla. Pujottelun jälkeen oli muuri, jotta saisimme siihen vähän kokemusta, ei ongelmia.

Keinu- ja pussi-pätkä: keinu oli hieman hidas. Sporttiksella on Smartin keinu, joka on kevyempi kuin Purinalla oleva puinen keinu, mitä olemme nyt tehneet pariin otteeseen, joten ehkä nämä erilaiset keinut aiheuttavat vähän epävarmuutta. Pussilla tuli ohituksia, jos vedätin likaa, eli jos olin jo pussin kankaan kohdilla, kun Tino lähestyi pussia. Kunhan maltoin hieman odottaa Tinoa, niin pussin kanssa ei ollut ongelmia.

Puomi-pätkä: putken kautta puomille. Tino teki puomia kivassa vauhdissa ja kontaktit olivat hyvät.

Seppo Savikon treenit pe 23.12

Seurakaveri kauppasi meille Sepon treenikerran, joten päätin vapaapäivän kunniaksi taas suunnata Sporttikselle. Paikalla oli meidän lisäksi vain yksi koira, joka taisi olla aika lailla Tinon tasoinen, joten päätimme tehdä perushelppoa rataa. Radalla oli paljon suoria, kontaktiesteistä ainoastaan puomi.

Yhden takaaleikkauksen ajoittaminen aiheutti alkuun päänvaivaa minulle, mutta kunhan sain rytmin oikeaksi, niin kohta sujui hyvin. Jokunen valssi ja sylkkäri tuli myös tehtyä ja nämä sujuivat kivasti. Pujottelussa pidin taas ohjureita lopussa, joten Tino pujotteli nätisti.

Eteenmenossa Seppo palkkasi pitkän suoran päässä, jotta saimme vahvistettua eteenkäskyä. Tätä pitää taas tehdä enemmän.

Sepolta tuli kotiläksyksi etenkin miettiä omaa rytmitystä. Tämähän on tiedostettu asia... Tällä hetkellä usein joko ryntään tai seison paikoillaan, joten jonkinlainen välimuoto olisi myös hyvä löytää ;-)

Kvarkin-treenit ke 28.12

Eilen oli sitten Kvarkin-treenit ja Mia kehitti meille radan. Paikalla oli kaikki Tinon sisarukset ja oli oikein kivaa nähdä kaikki veljet radalla (Peak ei treenannut tällä kertaa).

Olen oikein tyytyväinen Tinon tekemiseen. Se lukee hyvin ohjausta, vaikka saisi lukea rataa paremmin. Nyt Tino helposti katsoo minua, sen sijaan, että lukisi rataa eteenpäin. Tino kuitenkin irtoaa kivasti ja lähtee suorittamaan esteitä, joten oikeilla raiteilla ollaan.

Mialta tuli samanlaista kommenttia kuin Sepolta, eli omaa liikkumista tulisi harjoitella, jotta rytmi olisi selkeä. Lisäksi minun tulisi huolehtia siitä, etten ohjaa Tinoa liian läheltä.

Puhuimme lisäksi jonkin verran puomin ylösmenosta. Tino teki eilen puomin kivasti, mutta onhan se ylösmeno usein aika ilmava. Yksi tapa opettaa ylösmeno on aloittaa laittamalla koira maahan n. 1-1½ metrin (koiran laukka-askeleen mukaan) puomin eteen ja kutsua siitä puomille. Kun tätä tekee jonkin aikaa, niin voi ruveta ottamaan puomia radalla niin, että ohjaaja kääntää rintamasunnan kohti koiraa, kun koira lähestyy puomia, jolloin tämä toimi pienenä jarruna.

Pujottelu käytiin myös läpi ja Tino sai tehdä sitä ilman ohjureita. Ensimmäisellä toistolla Tino jätti viimeisin välin tekemättä, mutta tässä lähdin itse muuttamaan omaa rytmiä ja olemusta, mikä on tällä hetkellä liian iso häiriö Tinolle. Mia otti sitten palkan itselleen, jottei minun tarvitsisi keskittyä palkkaamiseen. Nyt saimme useamman onnistuneen toiston, kunhan muistin itse olla muuttamatta omaa rytmiäni. Noin pujottelun puolesta välistä loppuun minun tulisi pysyä Tinoon nähden samalla linjalla. Voin olla esim. vierellä tai hieman edellä, kunhan en muuta etäisyyttä kesken kaiken.

Lopuksi kävimme vielä metsälenkillä koko porukan kanssa ja kahvilla Eevan luona.

Kommentit