Voihan välistävedot...

Eilen oli viikkotreenien vuoro, kouluttajana Sari. Radan teemana olivat välistävedot ja 90 asteen kulmat kepeille kovasta vauhdista.

Ennen meidän vuoroa kävin Tinon kanssa tekemässä kaksi toistoa 12 kepin suoralle pujottelulle, kahdet ohjurit lopussa ja palkka maassa. Tino pujotteli tosi varmasti! Ehkä se epävarmuus lopetuksen kanssa on tosiaankin johtunut keppien määrästä, koska nuo 12 onnistuivat niin paljon paremmin kuin 6.

Itse radalla tuli kuitenkin muutamia virheitä pujottelussa (suorat kujakepit, ohjurit alussa ja lopussa, koska pujotteli suoritettiin radalla kahdesti, kerran molemmista suunnista). Radan alussa kepeille tultiin kahden hypyn ja suoran putken kautta (nämä olivat kaikki samassa linjassa) 90 asteen avokulmassa. Aloitin ottamalla kerran pelkkä pujottelu, lelu maassa lopussa, tämä sujui hyvin. Kun kokeilin osana rataa, niin tuli jokunen sisäänmenovirhe ja yksi virhe lopussa (viimeisen ohjurin yli). Huomautin tuosta ohjurin yli hyppäämisestä ja tämän jälkeen Tino pujotteli hieman epävarmemmin ja hidasti loppua kohden. Ohjureiden ylittäminen/alittaminen oli yhdessä vaiheessa sen verran iso ongelma, etten haluaisi kokonaan olla huomauttamatta virheestä, mutta pitää miettiä miten näihin virheisiin olisi hyvä reagoida.

Jatkoimme sitten välistävetopätkien kanssa (rimat 50-60 cm, 3 vierekkäistä hyppyä). Minulla oli ajoituksen kanssa hieman ongelmia ja lisäksi olin helposti liian lähellä esteitä, jolloin Tinolla ei jäänyt tarpeeksi tilaa. Vasen puoli (esteet koiran vasemmalla puolella) oli selkeästi helpompi sekä minulle että Tinolle. Oikeaa puolta hinkattiin sitten enemmän. En tahtonut löytää oikeaa rytmiä ja sain lähinnä vaan yhden välistävedon ja työnnön seuraavalle hypylle onnistumaan, kun taas vasemmalle onnistui kaikki kolme hyppyä. Pitää jatkaa harjoittelua oikean puolen kanssa. Hyvä puoli oli kuitenkin se, että hyvällä ohjauksella Tino suoriutui oikein kivasti, hyppäsi siististi ja teki hyvät käännökset.

Matkan varrelle tuli myös takaakierto, joka oli oikein nätti, ja sen jälkeen täyskäännös suoran putken jälkeen. Yritin tehdä putkijarrutusta, mutta se ei alkuun toiminut. Muutaman toiston jälkeen Tino reagoi kuitenkin jo jonkun verran siihen.

Loppuradalla tuli vielä 90 asteen umpikulma kepeille suoran putken jälkeen. Vaikka olin itse jäljessä, niin Tino haki sisäänmenon heti ensimmäisellä yrittämällä hienosti. Olin jättänyt sille palkan keppien päähän, mutta Tino hidasteli siitä huolimatta loppua kohden. On kyllä harmillista, kun sillä jää tuo epävarmuus kepeillä helposti päälle tehtyään pari virhettä aikaisemmin.

Halusin lopettaa treenit vauhdikkaisiin keppitoistoihin, joten pidin ratatreenin jälkeen hieman taukoa, jonka jälkeen kävin viereisellä kentällä tekemässä samoja suoria keppejä kuin treenien alussa. Laitoin taas ohjurit loppuun, mutten tällä kertaa jättänyt lelua keppien päähän, vaan päätin jatkaa putkeen, joka oli hieman vinossa keppejä nähden. Nyt Tino pujotteli taas hyvällä vauhdilla, eikä hidastanut lopussa, joten lopetimme treenit kahteen toistoon.

Pujottelun suhteen treenilistalla olisi nyt sisäänmenokulmat ja viimeinen väli. Kulmat pitää nyt taas ahkerammin harjoitella niin, että pujottelu on osana rataa. Viime aikoina olen keskittynyt enemmän kulmiin korkeintaan parin hypyn tai putken kautta. Viimeisen välin suhteen pitää sekä lisätä esteitä pujottelun jälkeen että harjoitella kääntymistä pujottelun jälkeen.

Kommentit