Vapaatreenauksen 3 vakioteemaa

Meidän vapaatreenit koostuvat usein kolmesta asiasta: hyppytekniikasta, pujottelusta ja keinusta. Olisi niin paljon muutakin, mitä pitäisi harjoitella, mutta kun en halua tehdä paljon kerralla ja kun kuitenkin olisi tarvetta hioa pujottelua ja keinua usein, niin vapaatreeniaika ei tunnut riittävän kovin pitkälle. Hyppytekniikka on tietenkin myös tärkeä, joten sitä tulee tehtyä n. kerran viikossa, välillä useamminkin.

Sunnuntaina kävimme siis Katin kanssa Ojangossa.

Perussarja 5 hypyllä: lähestyminen sarjalle oli joka kerta hieman erilainen. Ensimmäisellä toistolla menin ottamaan vastaan viimeisen hypyn taakse. Tinolle tuli aikamoinen kiire, mutta jollain ihme konstilla poika mahdutti itsensä joka väliin. Jätin kerran sitten palkan ennen viimeistä hyppyä, mutta tässä Tino keskittyi liikaa palkan etsimiseen, kun ei tiennyt missä kohtaa se oli, joten hypyt eivät olleet ihan sujuvat. Tein vielä parit lähetykset, kerran tai kaksi suorasta linjasta ja kerran takaakiertona, nämä olivat kaikki ihan hyvät.

Kaari: 3 toistoa molempiin suuntiin. Lähetin vauhdista ja Tino näytti taipuvan kivasti.

Pujottelu (12 keppiä): 2 toistoa vasemmalle puolelle ja muutama enemmän oikealle puolelle, 2 ohjuria lopussa. Vasen puoli sujui hyvin ja pystyin vedättämään ja samalla ottamaan sivuetäisyyttä, palkkasin putkeen. Tino oli ehkä hieman vaisun oloinen, eikä mennyt yhtä reippaasti kepeille kuin normaalisti, mutta kiihdytti kuitenkin loppua kohti. Oikealla puolella Tino vuorostaan hidasti loppua kohden ja epäröi taas viimeisen välin kanssa :( Vaikka jätin sille palkan keppien päähän, niin oli kuitenkin epävarma. Kokeilin vielä lopuksi kapeaa kujaa, mutta siinäkin teki saman. En tiedä johtuiko epävarmuus nyt siitä, että Tino oli hieman vaisun/väsyneen oloinen vai mistä. Tuo pujottelu on kyllä rasittava este opettaa...

Keinu: 2 toistoa. Tino eteni ihan kivassa vauhdissa keinun päähän asti, eikä pelästynyt laskua. Ylösmenokontakti oli toisella kerralla hieman ilmava.

Kommentit