Treenejä kerran viikossa

Toissaviikkona kävin vain kerran treenaamassa Tinon kanssa reissumme takia ja viime viikolla tuli myös käytyä ainoastaan keskiviikkona kentällä, kun olin sitten loppuviikon kipeänä. Katsotaan pääsemmekö hieman useamman kerran sitten tällä viikolla.

Viime viikolla kävimme siis keskiviikkona ryhmätreeneissä, kouluttajana oli Melle. Hän oli suunnitellut oikein mukavan ja vauhdikkaan radan, joka oli aika suoraviivainen.

Otin pari toistoa kapealle kujalle ja suorille kepeille ennen meidän vuoroamme. Kuja sujui vauhdikkaasti! Suorien keppien kanssa rytmi meni ensimmäisellä yrityksellä sekaisin, mutta sitten pujottelu onnistuikin hyvin.

Alkuradan kanssa ei ollut ongelmia. Radan vaikein kohta oli sitten n. 90 asteen avokulma kepeille. Kokeilin kulmaa ensin erikseen, mutta Tino ei oikein tahtonut malttaa taipua sisäänmenoon ja itsekin kiirehdin liikaa. Saimme kyllä sitten onnistumaan, muttei oikein osana rataa. Tuli sitten hinkattua sisäänmenoa hetken ja samalla tuli joitain lopetusvirheitä (viimeinen väli). Pitää nyt taas ehdottomasti muistaa, ettei pujottelua saa tehdä turhan monta kertaa peräkkäin, jottei Tino tule taas epävarmaksi niiden osalta. Eli mieluummin muutama onnistunut suoritus ja sitten pitää jatkaa rataa ja vaikka palata myöhemmin taas pujottelun pariin.

Pujottelun jälkeen oli takaakierrettävä este. Tein siihen niistosokkarin, joka sujui oikein kivasti. Tämän jälkeen tuli muutama este suoraan ja sitten mutkaputkeen. Tässä oli aika lyhyt esteväli kahden hypyn välissä ja Tino pudotti pari kertaa toisen esteen riman. Tino ei selkeästi osannut lyhentää askelta, jotta olisi mahtunut kunnolla hyppyjen väliin, vaan ajautui liian lähelle toista hyppyä ja hyppäsi aika lailla riman päälle. Muita rimoja ei sitten tullut alas, rimat 50-60 cm.

Loppurata sujui hyvin. Puomin kontaktit olivat siistit ja Tino luki rataa mukavasti.

Kävimme lopuksi ottamassa pari onnistunutta toistoa kepeille. Samalla tuli myös tehtyä keinua yhden hypyn kautta. Ensimmäisellä toistolla Tino ei tainnut havaita, että kyseessä on keinu, vaan juoksi aika lailla läpi, mutta muut toistot olivat hyvät.

Kommentit