Pieni ja iso fyssarin luona

Perjantaina (10.11) kävimme fyssari Niina Sorvarin luona Aistissa. Tällä kertaa Iron ja Tino pääsivät käsittelyyn.

Iron

Selkäleikkauksesta on nyt n. 8 kuukautta ja olen jo vähän olettanut, ettei kehitystä takapään käytön suhteen tule enää tapahtumaan. Edelleen oli kuitenkin havaittavissa pientä kehitystä! Tähän on varmasti myös kastrointi auttanut, koska eturauhasvaivat aiheuttivat selän jännittämistä, mikä heijastui sitten takapään käyttöön.

Liikkeestä Niin kirjoitti: "Liikkuu tänään hyvin, selkälinja suora, ei ataksiaa takajaloissa, mutta pomputtelee vtj muutaman kerran, taipuminen kohtalaista, istuminen ja makuu ok." Tähän asti ataksiaa on aina ollut hitaassa käynnissä, joten tämä oli nyt iso muutos aikaisempaan, ettei sitä enää ollut. Taipuminen oli myös parempaa kuin ennen.

Rakenne oli seistessä symmetrinen, vaikka Iron pitää hieman enemmän painoa vasemmalla takajalalla. Ranka kääntyy ajoittain lievästi vasemmalle. Rangan jousto oli riittävä, syvät lihakset aktivoituvat hyvin sekä edessä että takaa ja vartalossa kohtalaisesti. Asentotunto on edelleen hidas vasemmassa takajalassa ja oikeaa takajalkaa Iron ei korjaa ilman ärsykettä. Liikkuessa tassujen asennot ovat kuitenkin normaalit.

Lihaskireyttä oli rintarangassa ja lievästi myös niskalihaksissa. Nivelten liikkuvuudet olivat hyvät.

Tino

Liikkeestä Niina kirjoitti: "Liikkuu hyvin, hieman takakorkea, taipuminen kohtalaista ja symmetristä, istuminen ja makuu ok."

Rakenne oli seistessä symmetrinen, mutta Tino siirtää ajoittain hieman enemmän painoa oikealle takajalalle. Ranka kääntyy ajoittain vasemmalle. Rangan jousto oli ok ja syvät lihakset kohtalaisen hyvin. Mitään selkeitä löydöksiä ei havaittu vasemmassa takajalassa, joka siis oli kipeänä kolmisen viikkoa sitten.

Lihaskireyttä oli rintarangan molemmin puolin, mikä johtunee remmissä vetämisestä... Tinolla meinasi nimittäin loppua kärsivällisyys, kun oli sen pari kolme viikkoa kytkettynä ja vähemmällä liikunnalla. Muita lihaskireyksiä ei sitten ollut ja niveletkin olivat ok.

Kommentit