Paluu treeneihin!

Tinon jalka on nyt vaikuttanut ok:lta ja olemme päässet jo kaksi kertaa Ojankoon treenaamaan agia. Taukoa tuli siis pidettyä vajaat kolme viikkoa. Onneksi on vielä ollut lämmintä, eikä lunta, joten treenaaminen ulkokentillä onnistuu edelleen vaivatta. Pitänee kuitenkin käydä joku päivä treenaamassa Purinalla/Hakkilan hallilla (BATilla on vapaatreenivuoroja näissä), jotta Tino saisi hieman hallikokemusta.

Perjantaina 4.11

Perjantaina oli aika kevyet treenit, kun halusin nähdä, jos jalka reagoi agiin. Ei onneksi reagoinut! Aloitin parilla vauhtisuoralla, jonka jälkeen sitten kujakeppejä. Tino pujotteli tosi varmasti ja hyvällä vauhdilla, ei ohjureita, mutta viimeiset pari keppiä olivat kujana, muut suorana. Kujakeppien ohella otin myös tavallisia suoria keppejä, 4 kpl. Tino haki hyvin sisäänmenon, mutta epäröi sitten hieman jatkon kanssa. Jatkoi kuitenkin pujottelua, kun rohkasin/kannustin hieman.

Pujottelun lisäksi tuli tehtyä pentukeinua pari kertaa ja tauon jälkeen vielä parit kujat (tai ei siinä tosiaan ole kuin viimeinen väli kujana) ja yksi puomi putken kautta. Tino lähti puomille kovassa vauhdissa, mutta minun silmään tassut osuivat kyllä ylösmenolle. Vaikka vauhti olikin kova, niin Tino teki oikein nätin alastulokontaktin. Hieno poika!

Sunnuntaina 6.11

Jatkoimme pujotteluharjoituksien parissa sunnuntaina. Aloitimme kujakepeillä (2 viimeistä keppiä kujana). Tino teki pitkästä aikaa virheitä sisäänmenossa loivasta avokulmasta, kun ei taipunut ensimmäiseen väliin, mutta maltin kanssa tämä korjaantui. Siirryimme sitten tavallisen 4 ja 6 kepin pujottelun pariin. 4 kepin kanssa oli sama ongelma kuin perjantaina, eli Tino suorittaa ensimmäisen välin hyvin, mutta epäröi toisella. En tiedä piileekö tässä se ongelma, mikä Tinolla oli aikaisemmin, eli viimeisen välin varastaminen. 6 kepin pujottelu sujui paremmin, mutta niihin olinkin laittanut ohjurit viimeisiin väleihin. Tinolla oli tällä kertaa hieman ongelmia sisäänmenon kanssa, silloin kun olin pujottelun oikealla puolella.

Pujottelun suhteen pitää nyt jatkossa panostaa pujottelun lopetukseen, eli esimerkiksi hetkeksi ottaa ohjurit avuksi tukemaan varmuutta. Pitää myös kokeilla laittaa kuja ihan suoraksi, jotta lopetusta tulisi harjoiteltua niidenkin avulla, eikä ainoastaan tavallisten suorien keppien kanssa. Tino voisikin nyt kujien kannalta olla siinä pisteessä, että voisi pujotella kaikki 12 keppiä suorana. Lisäksi on pidettävä huoli siitä, että molemmat puolet ovat yhtä varmat.

Tauon jälkeen oli vuorossa hieman hyppytekniikkaa perussarjan (5 estettä) voimin. Tino hyppäsi ensin viimeiset hypyt yhdellä loikalla, jonka jälkeen jätin lelun joko ennen 4. tai 5. hyppyä yhteensä kolme kertaa. Tämän jälkeen poika malttoi suorittaa sarjan oikein.

Lopuksi vielä 4 suoraa keppiä joitain kertoja, oli edelleen hieman ongelmia viimeisen välin kanssa, mutta saimme onnistumisia sekä oikealta että vasemmalta puolelta.

Pippin ja Iron pääsivät myös hetkeksi kentälle. Pippin lähinnä räksytti, eikä oikein jaksanut aina keskittyä siihen, mihin yritin ohjata, mutta tavoitteli sitä suuremmalla innolla lelua... Iron pääsi vuorostaan juoksemaan muutamia putkia ja teimme pientä suoraviivaista kuviota kahden putken ja yhden hypyn (pelkät siivekkeet) avulla. Pikkumusta juoksi melkein turhankin reippaasti :)

Treenien päätteeksi kävimme vielä pikaisesti Purinalla tapaamassa Miaa, jotta saimme vihdoinkin noudettua Obtrack Skrylle-loimen Tinolle. Ihanaa, että saimme vihdoinkin hyvän ja ennen kaikkea istuvan takin pojalle!

Kommentit