Viikkotreeniä x 2

Tiistai 11.10

Kävin Tinon kanssa tuuraamassa kilpailevassa ryhmässä, Marika Nuikka oli kouluttamassa.

Olimme illan myöhäisemmässä ryhmässä ja aikaisempi ryhmä oli jonkun verran myöhässä, joten kävin tekemässä keinua ja pujottelua ennen treeniemme alkua.

Keinu: ylösmeno minipöydällä. Tino teki keinua nätisti.

Pujottelu: sekä kujaa että kuuden kepin suoraa pujottelua. Kuja sujui ongelmitta (9 ensimmäistä keppiä suorana, loput kapeana kujana, 1 ohjuri alussa), myös n. 180 asteen kulmat. Suorassa pujottelussa otin ainoastaan suoraa lähestymiskulmaa putken kautta, ohjurit jokaisessa välissä. Tino löysi sisäänmenon hyvin, mutta teki kerran tai kaksi virheen lopussa (ohjurin ali/yli), mutta löysi kuitenkin nopeasti oikean rytmin ja suoritustavan.

Sitten itse treeniradan pariin. Tinolla oli rimat 45-60 cm (vain yksi 60 cm, suurin osa 50-55 cm).


1-3 sujui muuten hyvin, mutta Tino teki ensin virhearvioinnin maxi-muurille ja otti palikat alas aikamoisella ryminällä. Lähetin uudelleen muurille, mutta Tino ei halunnut hypätä sitä. Kokeilin vielä kerran, jolloin heitin samalla lelun muurin yli ja sitten hyppy sujui ongelmitta. Otimme kuitenkin päällimmäiset palat pois, jottei muuri olisi niin ison näköinen.

Välistävetojen kanssa oli haastetta oikean ajoituksen kanssa. Saimme ne kyllä onnistumaan, mutta Tino kyseli koko ajan "minne nyt?". Tämä kostautui sitten 7-9 viennissä, kun en uskaltanut lähteä liikkeelle tarpeeksi rohkeasti ja olin myöhässä pakkovalssin kanssa 8. hypylle. Yksi hieno asia oli kuitenkin Tinon meno A:alle! Kokeilin A:alle lähettämistä kerran ennen kuin otin sitä osana rataa, mutta muuten Tino ei ole tehnyt näitä kontakti-putki erottelu-treenejä.

Pujottelua emme tehneet, joten jätin Tinon pujottelun päähän ja jatkoin siitä. Takaakierto 13. hypylle oli ok. Tino lähtee hyvin kiertämään, mutta saisi tulla vauhdikkaammin mukaan kierron jälkeen.

Puomilla Tino jäi kerran liian ylös, mutta muilla toistolla tuli hyvin loppuun asti. Puomin jälkeen piti olla tarkka ohjauksen kanssa, ettei työntänyt koiraa vahingossa esteen 18 väärälle puolelle. Onnistuin kerran tässä, mutta muilla kerroilla kohta sujui hyvin.

Tässä vielä videokooste treeneistä, kiitos tuhannesti Sinille videoinnista ja videon muokkauksesta! Huomaa kyllä, että tämän tasoinen rata on meille vielä aika haasteellinen, mutta pätkittäin homma sujuu jo kohtalaisesti. Vauhtia tarvitaan vielä lisää kiemuroissa, mutta kai se tulee, kun varmuus kasvaa.

Keskiviikko 12.10

Emmi Lavikka oli kouluttamassa Tinon ryhmää ja rata oli varsin mukava:


Tino hyppäsi tänään 50-55 cm (sekä ensimmäinen hyppy 60 cm). Puomista Emmi huomautti, että ylösmeno oli viimeisellä toistolla jo aika ilmava. Nyyh! Kun varmuus kasvoi (eli puomia oli tehty jo pari kertaa), niin ylösmeno rupesi kärsimään, koska Tino lähestyi puomia pitkin askelin. Alastulokontakti oli ok. Tino taisi kerran jäädä liian ylös, muuten toi hyvin molemmat etutassut maahan.

3. hypyn jälkeen en huomannut ohjata kunnolla, joten Tino päätyi hypyn jälkeen kasi-putkeen. Ennakoivalla käännöksellä kohta sujui ongelmitta. 7. hypyn kohdalla tein valssin ja sitä hierottiin pari kertaa, koska olin alkuun myöhässä, jolloin Tino valui aika pitkälle.

Takaakierto 9. hypylle sujui muuten hyvin, mutta Tino lähti herkästi kiertämään esteen kokonaan. Tämä on nyt kolmas kerta, kun on viime aikoina ollut ongelmia esteiden kanssa, jotka vaativat kääntymistä vasemmalle. En tiedä onko Tinolle vasen puoli vaikeampi kuin oikea vai onko kyseessä jokin lihasjumi. Pitää edelleen seurata tätä. Fyssarikäynneillä Tino on kuitenkin aina ollut symmetrinen.

Pussin jälkeen Tino päätyi pari kertaa väärään putken päähän. Palkkasin kerran haltuunotosta pussin jälkeen ja sen jälkeen kohta toimi.

Ei tehty pujottelua (kun oli suorat kepit), mutta 13-15 kohta sujui kivasti. Välistäveto oli ihan hyvä ja uskon, että olisi nyt ainakin hetki hyvä treenata välistävetoja niin, että esteitä on vain se kaksi.

Lopuksi vielä keinutreeniä: ensin ylösmeno minipöydällä ja sitten keinu sellaisenaan. Minipöydän kautta keinu sujuu hyvin, mutta Tino ei ollut ihan vakuuttunut keinusta ilman apuvälineitä, vaan pysähtyi puoleen väliin ihmettelemään asiaa. Tino suoritti kuitenkin keinun, mutta poika oli selkeästi hämmentynyt ja teki keinua hitaasti. Hämmennyksen kohde lienee keinun nousukulma, eikä keinun laskeutuminen. Kävin lopuksi tekemässä pari pentukeinua ja sitä Tino teki oikein vauhdikkaasti.

Kommentit