Perjantaitreeniä (7.10)

Pentukeinu: teimme keinua pari kertaa. Tino suoritti sitä ihan reippaasti, mutta olisin ehkä toivonut vielä vähän enemmän vauhtia mukaan.

Perussarja: 6 estettä 6 jalan välein, avustaja laittoi aina palkan, jottei Tino näkisi mihin kohtaan se laitetaan. Lelu oli ensimmäisellä toistolla viimeisessä välissä ja vasta sen jälkeen sarjan päässä. Tino teki sarjaa reippaasti ja hyppäsi pari kertaa 4. ja 5. esteen yhdellä loikalla. Tämä oli uusi juttu Tinolle, koska aikaisemmin poika on lähinnä hypännyt viimeiset hypyt yhdellä loikalla. Nyt Tino siis suoritti viimeisen välin oikein, mutta teki tuplaloikan keskellä sarjaa. Palkan paikkaa vaihdettiin sitten muutamia kertoja ja lopetettiin onnistuneeseen toistoon koko sarjalle.

Kokoava korkeuden arviointi: perussarjan yhteydessä (3 hyppyä 6 jalan välein) tasaokserille (8 jalan päässä), 55-60-65-55 cm. Tino teki oikein hyviä toistoja! Hyppy 65 cm esteelle oli aika ilmava, mutta kuitenkin kevyen ja sujuvan näköinen. Tino osasi lisäksi hyvin tehdä pienemmän hypyn viimeiselle matalalle hypylle.

Suorat ja kujakepit: kujassa n. 9 keppiä suorana ja loput kapeana kujana - tämä onnistui hyvin, kerran jopa kokonaan ilman ohjureita (muuten ohjuri ensimmäisessä välissä). Kokeilimme 6 suoraa keppiä erikseen (ohjurit jokaisessa välissä). Nyt oli taas "uudet" kepit vuorossa, eli pujottelusarja, mitä Tino ei ole nähnyt aikaisemmin. Alkuun Tino oli hyvin hämmentynyt, eikä meinannut löytää sisäänmenoa ja sen jälkeen viimeinen välikin tuotti ongelmia (hyppäsi viimeisen ohjurin yli). Tino pujotteli kuitenkin oikein alkuhämmennyksen jälkeen, mutta hitaasti ja kysyen. Päätin ottaa yhden toiston putken kautta ja nyt Tino löysi hyvän pujottelurytmin ja suoriutui tosi hienosti! Teimme saman vielä toisen kerran ja edelleen meni hienosti. Tinolle on ehkä helpompaa lähestyä pujottelua osana rataa, jolloin poika ei kerää itselleen liikaa painetta pujottelua kohtaan. Pitääpä muistaa tämä!

Kommentit