Viikonlopputreeniä

Sunnuntain vapaatreenit:

Keinu x 4, lähestyminen 55 cm hypyn kautta. Keinu laskeutui n. 5 cm. Ihan hyviä toistoja, mutta Tino hidasti mielestäni parilla kerroilla vähän turhan aikaisin, vaikka tulikin hyvin kontaktipinnalle asti.

Kujakepit x 5, 2 ohjuria alussa ja 2 lopussa, 4 ensimmäistä keppiä suorana ja loppu lähes yhtä kapeana kuin keskiosuus (n. 1-2 cm). 2 x pienen radanpätkän (40-45 cm esteet ja putki) kautta vajaat 90 asteen avokulmasta, 2 x pelkkä 90-180 asteen avokulmasta ja 1 x pelkkä 180 asteen umpikulmasta. Yli 90 asteen avokulmat ovat selkeästi vaikeat Tinolle, vaikka onkin ohjurit auttamassa sisäänmenossa. Samanlainen umpikulma sujuu vuorostaan aika hyvin lähietäisyydeltä (lähetys n. 3-5 metrin päästä). Muuten pujottelu sujui oikein kivasti, ei lopetusvirheitä. Kohta uskaltaa ehkä ottaa ohjureita pois lopusta.

Korkeudenarviointi perussarjan yhteydessä, 3 perussarjahyppyä, jonka jälkeen 8 jalkaa ja tasaokseri 45-50-50-55-45 cm. Tino tiputti kerran 50 cm okserin etummaisen riman takajaloilla, mutta korjasi virheen seuraavalla kerralla. Vaikka Tinolla oli vauhtia, niin malttoi kuitenkin tehdä sarjaa nätisti.

Perussarja 5 hypyllä. Halusin kokeilla miten perussarja onnistuu korkeudenarvioinnin jälkeen. Vapautus ensimmäiselle toistolle oli epäselvä ja Tino jäi hieman epäröimään sarjan alussa, mutta meni oikein loppuun asti. Teki kyllä aika löysästi ja kun alku oli niin epävarma, niin päätin ottaa vielä toisen toiston (muuten olisin lopettanut ensimmäisen jälkeen, kun oli jo tullut tehtyä sen verran paljon muuta). Toisella kerralla Tino hyppäsi sitten 4. ja 5. hypyn yhdellä loikalla, vaikka liikkuikin aika löysästi. En tiedä oliko jo väsynyt, vai saako tuo perussarja pojan masentumaan... Otin sitten vielä yhden toiston niin, että lelu oli 4. ja 5. hypyn välissä ja lopetin siihen.

Olemme onneksi varaamassa hyppytekniikkatunteja Vapulta talveksi n. 2 kuukauden välein alkaen lokakuusta. En oikein tiedä mitä pitäisi tehdä tuon perussarjan kanssa. No, pitää vielä joitain kertoja tehdä sitä pitkää perussarjaa (6-9 estettä) niin, että tulee laitettua lelu hyppyjen väliin. Nyt vaan tuntuu siltä, että Tino heittäytyy heti hitaaksi ja löysäksi, kun perussarja tulee eteen. Ja silti jätkä loikkaa ne viimeiset hypyt yhdellä loikalla...

Kommentit