Vääntöä ja kääntöä

Tapsa oli eilen viikkotreeniemme kouluttajana. Radan alussa oli paljon vääntöä ja kääntöä, sekä mahdollisia ansaesteitä, mutta loppurata oli aika suoraviivainen. Tai lopussakin olisi ollut aika haastava lähestyminen pujottelulle, mutta koska kentällä oli vaan suorat kepit, niin en tehnyt sitä pätkää. Tinolla oli rimat 45-55 cm.

Alussa tuli jokunen ennakoiva valssi ja takaakiertoja. Minulla oli hieman ongelmia 3. esteen kanssa, kun se suoritettiin 90 asteen kulmassa kahden ensimmäiseen hyppyyn nähden. Sain Tinon useamman kerran kiertämään hypyn takaa, kun tein liian äkkinäisen työnnön sivulle. Pakkovalssi-tyyppisellä ohjauksella kohta kuitenkin onnistui.

Radalla oli myös pöytä, A ja puomi. Nämä sujuivat mukavasti ja puomin kontakti oli taas suhteellisen varma. Näin, että Tino meinasi epäröidä etutassujen kanssa, mutta toi ne sitten kuitenkin ihan reippaasti maahan asti. Lisäksi tuli tehtyä ei-hajoavaa rengasta ensimmäistä kertaa ja tämäkin sujui ongelmitta.

Minun reagointinopeudesta ja Tinon estehakuisuudesta tuli kehuja, mutta sain noottia siitä, että levitän helposti ohjaavaa kättä liikaa, jolloin Tino tietenkin lähtee sivusuuntaan väärille esteille. Pitää siis olla tarkkana käsien kanssa.

Kävimme vielä tekemässä pentukeinua ja kujakeppejä. Pentukeinu oli varma ja hyvä! Kepitkin sujuivat tosi hienosti! Pääsimme nyt taas 8 suoraan keppiin (loput 4 kapeana kujana) ja Tinolla oli hyvä rytmi ja vauhti. Laitoin alkuun vaan yhden ohjurin ja lopussa oli kaksi ohjuria niin, että olivat ainoastaan kiinni 11. ja 12 kepeissä ja maassa 9. ja 10. keppien kohdissa. 

Kommentit