Treeniä, treeniä

Kävin eilen taas vaihteeksi Ojangossa. Treenasimme aika lyhyesti, kun tarkoituksena oli lähinnä mennä ottamaan toistoja kepeille ja keinulle, jotta nämä keskeneräiset esteet tulisivat jossain vaiheessa kuntoon.

Kujakepit: teemana olivat kulmat ja motivaatio, ainoastaan yksi ohjuri alussa (kiinni 1. ja 3. kepissä), n. 5 ensimmäistä keppiä suorana, loput kapeana kujana. Tino oli vauhdissa ja teki hyviä toistoja. Noin 180 asteen avokulmalle tuli pari virhettä, mutta sekin lähti toimimaan ilman helpottamista. Umpikulmalle tein lisäksi pari poispäinkäännöstä. Tino malttoi hyvin pujotella loppuun ja myös jatkamaan rataa ilman lopetusvirheitä. Toistoja tuli n. 5-6.

Keinu: alkuun ja loppuun pentukeinua, mutta Tino pääsi lisäksi tekemään "aikuisten" keinua niin, että nouseva pää oli minipöydällä, jotta laskeutuminen ei olisi niin iso. Nämä sujuivat oikein kivasti.

Pientä ratatreeniä: kokeilimme pariin kertaan edellispäivän treeniradan alkua (rimat 45-60 cm). Sain sen nyt onnistumaan paremmin. Takaakierron este oli 55 cm ja tässä tuli huomattua, että Tino kiersi esteen liian tiukkaan, jolloin poika sai tosissaan tehdä töitä hypyn kanssa. Rima pysyi kuitenkin aina ylhäällä. Hanna vinkkasi viimeksi kun nähtiin, että voisi laittaa avuksi pituuden tolpan, jotta koiran on pakko tehdä isompi kaarros. Pitää jatkossa seurata, miten korkeammat hypyt lähtevät sujumaan ja tarpeen mukaan ottaa apuvälineitä käyttöön.

Kommentit