Tino 18 kk ja viikonlopputreeniä

Kyllä aika rientää, Tino täyttää tänään 18 kuukautta! Vaikka kisaikä on nyt tullut täyteen, niin emme aloita kisauraa vielä hetkeen. Toivottavasti saadaan kuitenkin pidettyä kiinni tavoitteesta aloittaa kisaamisen tammikuun alussa. Pitää jossain vaiheessa ottaa uusia kuvia koirista, kunhan tulisi kaunis syys-ilma.

La 24.9 Hannan tekniikkatreenit

Osallistuin lauantaina Hannan tekniikkatreeneihin. Kävimme läpi pakkovalssin, jaakotuksen ja niiston. Pakkovalssi sujuu jo oikein kivasti, tästä kuuluu kyllä kiitos Petelle, joka sai minut treenaamaan tämän perusteellisesti Tinon kanssa. Pitäisi nyt vaan treenata kaikkia muita tarpeellisia tekniikoita samalla tavalla kuntoon.

Jaakotuksen kanssa oli eniten työtä, mikä ei johtunut Tinosta, vaan minusta. Minulla on ongelma ohjata niin, että koira on selän takana. Sama asia tulee esiin persjättöjen kanssa, tai osaan tehdä näitä kontaktien, keppien ja putkien jälkeen, mutta hyppykuvioissa "pelkään" niitä. Jaakotukset kyllä onnistuivat kivasti, mutta kaipaan itse enemmän varmuutta niihin.

Niisto sujui hyvin, kunhan muistin lähteä liikkeelle tarpeeksi aikaisin. Jos jäin paikoilleen, niin Tino ei tehnyt kunnollista mutkaa hypyn kohdalla, vaan hyppäsi liian suoraan eteenpäin. Sitten kun uskalsin lähteä liikkeelle, niin käännökset olivat tosi hyvät.

Aloitimme kaikissa harjoituksissa matalampien hyppyjen kanssa ja nostimme sitten n. 55 cm asti.

Tein vuorojen välissä kujakeppejä samaan tapaan kuin viime keskiviikkona. Nyt Tino ei kuitenkaan ollenkaan löytänyt pujottelurytmiä, vaan rupesi epäröimään n. seitsemännen kepin kohdalla. Tino lopetti pujottelun joko kesken, tai teki keskiosuuden todella hitaasti. Levensin sitten kujaa ja tein vauhtipätkiä kepeille, jotta itseluottamus kasvaisi. Pitää muistaa välillä tehdä helpompia keppitoistoja esimerkiksi niin, että kerran viikossa haastavampaa ja muut kerrat keskittyen itseluottamuksen kasvattamiseen. Sisäänmenokulmat toimivat kuitenkin tosi kivasti nyt.

Su 25.9 lyhyet vapaatreenit

Sunnuntaina oli BATin jäsenkatselmus ja olin sitä varten menossa Ojankoon, joten treenasin vähän samalla. Aloitimme muutamilla keinu-toistolla. Tino epäröi taas alkuun hieman pentukeinun kanssa, mutta teki sitten hyviä toistoja ja lopetin yhteen oikein onnistuneeseen toistoon.

Seuraavana vuorossa oli itseluottamustreenit kujakeppien kera. N. 4-5 ensimmäistä keppiä olivat suorana ja loput kapeana kujana. Nämä sujuivat oikein kivasti. Alussa oli ainoastaan yksi ohjuri ja sisäänmenot pelittivät siitä huolimatta hyvin. Hieno poika!

Lopetimme treenit korkeuden arviointi-harjoitukseen tehtynä perussarjan yhteydessä. Korkeudet olivat 50-55-60-50 cm ja toistot näyttivät oikein kivoilta. Tällä kertaa perussarjan ja muuttuvaan esteen väli oli 9 jalkaa.

Vielä lopuksi: törmäsin ihanaan koiratemppu-videoon!

Kommentit