Terveyspäivitystä taas

Sentään yksi koira kolmesta näyttää voivan mainiosti. Kennelliitolta tuli viralliset lausunnot Tinon kuvista, kyynärpäät 0-0 ja lonkat A-B. Mahtava juttu!

Kyllä Ironinkin voi jo paremmin. Kastraation leikkaushaava on oikein siisti ja kohta uskallan varmasti ottaa kaulurin pois. Pidän kuitenkin kauluria mieluummin liian pitkään, kuin liian vähän aikaa, jottei tulisi takapakkia. Selän suhteen ei kuitenkaan ole tapahtunut kehitystä suuntaan tai toiseen. Viime viikolla tuli jo ½ vuotta täyteen leikkauksesta ja nyt voi jo sanoa, että näyttää siltä, ettei takapään tunto tule palautumaan. Asentotunto on edelleen heikohko etenkin oikeassa takajalassa, eikä Iron käytä oikeata laukkaa.

Nyt myös Pippin kehitti itselleen vaivoja, vielä kaksin kerroin. Perjantai-iltana huomasin Pippinin niskassa patin/muhkuran. Soitin lauantai-aamuna päivystävään eläinlääkäriasemaan, mutta koska patti ei ollut kipeä ja yleisvointi oli hyvä, niin sovimme, että seuraan pattia viikonlopun yli.

Sunnuntaina huomasin Pippinin vuorostaan raapivan korvaa ja Tinokin oli kiinnostunut korvasta. Korvaan katsellessa paljastui heti, että siinä on varmasti tulehdus. Sain onneksi lainattua kaulurin ja korvapuhdistusainetta Katilla, joten ensiapu saatiin annettua heti kipulääkkeen kera.

Soitin sitten heti maanantaina aamusta Eläinklinikka Laumaan ja saimme jo kymmeneltä ajan. Korvanäytteestä selvisi, että kyseessä on hiivatulehdus, jota nyt hoidetaan ainakin kolmen viikon ajan. Lisäksi niskapatista otettiin ohutneulanäyte, joka lähetettiin patologille. Näytteessä oli rasvaa, joten toivon mukaan kyseessä on vaan rasvapatista, mutta koska näytteessä oli myös kudosta, niin on parempi tarkastuttaa asia patologilla.

Sairastupa jatkaa siis toimintaansa ainakin sen kolme viikkoa Pippinin korvatulehduksen myötä. Toivottavasti saisimme sen jälkeen ottaa taukoa sairasteluista, koska minulla loppuu muuten kohta usko... Nyt on kohta sairasteltu lähes tauotta vuoden alusta saakka. Meillä ei ole ikinä sairasteltu näin paljon aikaisemmin. Itse asiassa sekä Pippin että Iron ovat olleet aika terveitä koiria. Pippinillä oli nuorempana silmätulehduksia ja noin kuuden vanhana herralle taisi tulla keski-iän kriisi, jolloin oli joitain tapaturmia, mutta muuten ei ole ollut mitään kummempaa. Tämä vuosi ei ole selkeästi hyvä vuosi terrieripojilleni :(

Kommentit