Teemun kurssi 18.9

Sattuipa olemaan todella hieno ilma eilen, mikä oli mukavaa, kun tuli vietettyä noin viitisen tuntia Ojangossa. Teemu Linna oli siis pitämässä BATille kurssia, johon osallistuin Tinon kanssa.

Ennen Tinon vuoroa kävimme tekemässä kujakeppejä ja pentukeinua. Otin 3 helppoa toistoa kepeille, ja keinulle vaan muutamia toistoja, kun nyt etenkin viimeinen toisto oli jo oikein onnistunut.

Teemun rata ei ollut mikään vaikea, tai piti hallita ohjauksen perusasiat, mutta Teemun tapaan asiat tehtiin tarkasti. Tinolla oli 45-55 cm rimat radalla.

Viiden ensimmäisen esteen aikana piti tehdä kahdet valssit sekä yksi persjättö. Valssi-kohdat olivat sellaisia, että valssin tuli oikeasti onnistua hyvin, jotta jatko olisi sulava. Näiden kanssa sain alkuun tehdä töitä, mutta oli kyllä hieno tunne, kun onnistuivat. Avainsana minulle oli ennakointi ja se, että minun tulee lähteä aikaisemmin liikkeelle kohti seuraavaa estettä. Minun pitää luottaa siihen, että Tino suorittaa lukitut esteet, jolloin voin itse siirtyä ohjaamaan seuraavaa kohtaa.

Kakkoshyppy oli takaakiertona (1. ja 2. hypyt olivat aika samassa linjassa vierekkäin), jonka jälkeen piti valssata ennen kolmoshyppyä, jonka jälkeen taas valssattiin ennen neloshyppyä. Tino tuli pari kertaa kakkoshypyn ali, kun sille tuli kiire minun perään. Teemu laski sitten hyppykorkeutta (oli ensin 50 cm) ja totesi, ettei huolestuisi asiasta.

Persjättö 5. hypyn jälkeen oli haastava minulle. 4. ja 5. hypyt olivat vierekkäin melko samalla linjalla (sellainen levitetty V) ja minulla oli kyllä vaikeata muistaa miten päin minun pitäisi olla. Persjätöt eivät ole vahvuuksiani, mutta Teemu meinasi, että kyllä suoritus aina parani joka kerralla.

Mutkaisen alkuradan jälkeen koira sai hieman irrotella pituuden kautta putkeen. Tässä ei ollut ongelmia ja jatko puomille sujui myös hyvin. Puomin jälkeen harjoittelimme pituudelle lähettämistä ja samalla puomin leijeröintiä. Palkkasimme tässä useamman kerran ja tämä sujui oikein kivasti. Enempää ei sitten tehtykään, vaikka rata olisikin jatkunut vielä pitkälle.

Tässä kooste meidän treeneistä:Kurssin päätyttyä kävin vielä tekemässä radan loppusuoran. Jätin Tinolle lelun suoran päätteeksi ja poika pinkosi aika lailla menemään. Loppusuoran kolme viimeistä hyppyä olivat voimakkaasti vinoittain, mutta Tino osasi hyvin lukita keskikohdan. Viimeinen väli meni ainakin viimeisellä kerralla in-and-out hyppynä, vaikka väli oli piirustuksen mukaan n. 6 metriä. Tällaisessa kohdassa saattaa kyllä tulla ongelmia, jos Tino yrittää saman tempun, kun esteet ovat maksikorkeudella. Nyt siis pidin tässä aika matalia hyppyjä, n. 30-45 cm.

Kommentit