Sateiset ja pimeät syystreenit

Johan oli sateista ja pimeätä eilen, kun oli vuorossa Tinon viikkotreenit. Kouluttajana oli taas Kirsi ja ratapiirros tulee ehkä myöhemmin. Pidin Tinolla rimat 45-55 cm ja kaikki esteet tuli ylitettyä puhtaasti.

Aloitin Tinon kanssa 3. esteeltä, kun toisena esteenä oli pujottelu ja olimme kentällä, jossa ei ollut kujakeppejä. Radalla oli teemana umpikulmat putkille, tai näitä tuli pari radan aikana. Tino lähti ensin ihan hyvin näihin, mutta sitten sähläsin ohjauksen kanssa ja Tino lähti kiertämään putkea. Paremmalla ohjauksella kohdat onnistuivat kuitenkin.

A:an kontakti oli hyvä. Puomilla Tino jäi seisomaan kontaktipinnalle, eikä tuonut etutassuja alas ilman toista pinta-käskyä. Pitää taas muistaa vahvistaa puomin alastuloa, kun Tino taitaa nyt sekoittaa sitä vähän keinuun. (Keinulla en halua etutassuja maahan, vaan kaikki tassut kontaktipinnalle.) Tein takaaleikkauksia puomilla ja tässä ei ollut ongelmia.

Kävimme erikseen tekemässä kujakeppejä ja pentukeinua. Kepeissä 8 ensimmäistä keppiä olivat jo suorana ja 4 viimeistä kapeana kujana, 2 ohjuria alussa ja lopussa. Tinolla meni ensin rytmi sekaisin keppien puolessa välissä ja jätti tällöin välejä pujottelematta, mutta löysi sitten rytmin ja pujotteli oikein kivasti. Nyt myös n. 90-180 asteen kulmat sujuivat hienosti, vaikka lähestymismatka oli pitkähkö. Kyllä poika vielä oppii pujottelemaan!

Pentukeinua tehtiin joitain kertoja. Viimeinen toisto oli jo tosi hyvä! Tino lähti hyvällä vauhdilla keinulle ja pysähtyi vasta keinun päässä. Pitää miettiä, jos ottaisi kohta oikean keinun työn alle pentukeinun rinnalle, jottei jäädä kiinni tuohon pentukeinuun.

Hyvän mielen lisäksi kotiintuomisina olivat kasa märkiä vaatteita ja kenkiä, sekä tietty märkä koira :)

Videokooste Teemun sunnuntain kurssilta on muuten lisätty siihen liittyvään kirjoitukseen.

Kommentit