Pikkupoikien operaatiot

Pippinillä ja Ironila oli pienet operaatiot eilen Eläinklinikka Laumassa.

Iron oli ensimmäisenä vuorossa. Pikkumusta kastroitiin toistuvan eturauhasvaivan takia ja samalla hammaskivet puhdistettiin. Leikkaus oli mennyt hyvin ja nyt pitää välttää rajuja liikkeittä 10-14 päivää. Leikkaushaava on suljettu itsestään sulavin ihonsisäisin tikein, joten niitä ei tarvitse käydä poistattamassa. Toivottavasti kastraatio tulee antamaan Ironille paremman elämälaadun jatkossa!

Ironilla oli jonkun verran hammaskiveä, joten oli hyvä saada hampaat hoidettua samalla. Lisäksi kahden yläposkihampaan välissä oli pieni ienmassa, joka poistettiin ja se lähetettiin vielä patologille tutkittavaksi. Tulokset pitäisi tulla ensi viikolla.

Pippiniltä poistettiin vain hammaskivet. Luulin, että herralta olisi pitänyt poistaa ainakin yksi hammas, kun se näytti siltä, että on lohjennut. Röntgenkuvien avulla selvisi kuitenkin, että hammas on vaan kulunut ja juurikanavan päälle onkin kasvanut korjaavaa hammasluuta. Pippinillä oli useampi voimakkaasti kulunut poskihammas, joissa oli pieniä pinnallisia murtumia. Pitää jatkossa olla tarkempi sen kanssa, mitä herra jyrsii, jottei rikkoisi hampaitaan kokonaan.

Kommentit