Mini-tauon jälkeen paluu kentälle

Viikon mini-loma agista on taas vietetty ja eilen oli vuorossa Tinon ryhmätreenit. Kirsi Söderberg oli vetämässä ryhmämme treenit. Tässä rata (Tinolla rimat 40-55 cm):

1-7 sujui ihan kivasti. Aloitin tekemällä yhdet kepit, ennen kuin otin ne osana rataa. Ensimmäiset 6 keppiä oli suorana, 2 ohjuria alussa ja lopussa. Kepit sujuivat hyvin yksittäisenä esteenä, mutta kun otin osana rataa, niin Tino loikkasi viimeisen ohjurin yli. En mielestäni tehnyt mitään erikoista pujottelun lopussa, joten laittaisin virheen malttamattomuuden piikkiin. Laitoin sitten kerran lelun keppien päähän, jolloin ei ollut ongelmia viimeisen välin kanssa. Tinolla on näköjään tällä hetkellä vaikea malttaa silloin kun rataa jatketaan keppien jälkeen. Jos palkka on valmiina keppien päässä, niin Tinolla vaikuttaisi olevan helpompaa keskittyä. Pitää nyt ruveta taas lisäämään esteitä keppien jälkeen.

Alkurata 1-3 sujui ihan kivasti. Kerran tai pari Tino lähti A:an sijaan putkeen, mutta tällöin olin itse jäljessä. Tein 2. hypyn takaakierto-päällejuoksuna. A olisi mielestäni voinut olla nopeampi, mutta kontakti oli varma. Tino lähti hyvin lähetykseen 4. hypylle, mutta meinasi ensin valua käännöksessä. Kohta 5-7 sujui vuorostaan hyvällä linjalla.

Kokeilin takaaleikkausta 8. hypylle, mutta leikkaus oli myöhässä ja Tino valui tosi pitkälle kaarrokselle. En halunnut vaihtaa puolta keppien jälkeen, kun meillä on nyt ollut niitä viimeisen välin ongelmia. Kokeilin sitten takaaleikkauksella kepeille ja tämä sujui oikein kivasti, vaikka leikkaus oli todella jyrkkä.

Radan alkua (keppien päähän asti) tuli hinkattua sen verran, että olisi ollut hyvä ottaa tauko ennen loppuradan tekemistä. No, ei otettu, vaan sähläsin loppuradan jotenkin läpi. Ei ollut kovin sulavaa menoa, joten ei siitä sen enempää. Itselleni taas muistutus: muista pilkkoa treenit sopivan pituisiksi pätkiksi!

Teimme omatoimitreeneinä vielä pentukeinua. Tinoa epäilytti edelleen hieman keinun laskeutuminen, mutta teki jo pari ihan kivaa suoritusta. Lisäksi tuli harjoiteltua takaakiertoa ja pakkovalssia hypyillä. Nämä sujuivat yllättävänkin hyvin.

Kommentit