Luustoltaan terve poika (ainakin epävirallisesti)!

Eilen oli jännittävä päivä, kun Tinolla oli viralliset terveystarkastukset Eläinklinikka Ahmassa. Kiitos Kirsille joukkokuvauspäivän järjestämisestä!

Tinolta otettiin viralliset lonkka- ja kyynärkuvat ja lisäksi selkä (lateraalikuvat) ja olkapäät kuvattiin. Myös polvet tarkastettiin. Polvista tuli merkintä 0-0 ja kaikki kuvautetut paikat näyttivät eläinlääkärin mukaan hyviltä. Olipa helpotus kuulla, että poika näyttää luustoltaan terveeltä! Nyt pitää tietenkin vielä jännitellä Kennelliiton lausuntoa lonkkien ja kyynärpäiden osalta.

Kuvista näkyi myös Tinon piilokives, joka on nyt vetäytynyt vatsaonteloon. Tämä ei tietenkään ollut mikään toivottu uutinen. Kives on siis aikaisemmin ollut nivusissa, mikä olisi ollut helpompi paikka leikkauttamista ajatellen. No, saahan sen pois sieltä vatsaontelostakin, mutta leikkaus on sitten vähän isompi.

Vaikka kuvaukset olivat jo yhdeltä, niin Tino oli vielä eilen illalla ihan poikki ja aika poissaolevainen. Vasta siinä kymmenen pintaan illasta poika rupesi olemaan normaali itsensä ja silloin pitikin rampata pihalla, kun vatsa oli sekaisin. Annoin sitten Canicuria ja Tino rauhoittui ja nukkui läpi yön ilman käyntejä pihalla, mutta annoin vielä aamulla toisen annoksen, kun vatsa oli edelleen löysällä. Enpä ole tottunut, että koira reagoisi noin voimakkaasti rauhoitukseen.

Kommentit