Kesän viimeiset treenit, syksy tulee!

Tulin eilen sen verran aikaisin Ojankoon, että kävin tekemässä keinua neljä kertaa Tinon kanssa ennen kuin meidän ryhmätreenit alkoivat. Annoin keinun laskea parisen senttiä ja tämä sujui hyvin.

Kirsi Söderberg koulutti Tinon ryhmää ja koska meitä oli vain 5 paikalla ja aikaa oli 2 tuntia, niin oli hyvin aikaa tehdä rataa kahdessa osassa. Lisäksi kujakepit olivat omatreeninä kentän sivulla.

Aloitin keppitreenillä. Vedin kaksi ensimmäistä väliä suoraksi ja laitoin ohjurit. Levensin kaksi viimeistä väliä ja siinä myös ohjurit. Kokeilin sitten ensin pelkät kepit, kun vähän jännitti, mitä Tino tuumaa, kun kepit ovat suorassa alusta. Viime lauantainahan tällainen ei onnistunut, mutta silloin kokeilin ilman ohjureita. Nyt sisäänmeno meni oikein nätisti! Tein vielä kaksi toistoa, jolloin myös kavensin loppua hieman, lähestyminen putken ja muurin kautta. Muuri ei syötti keppien ohi, mutta Tino korjasi linjan hyvin ja pujotteli varmasti loppuun saakka.

Kirsin rata oli meille haastava, tai siinä oli pari kohtaa, jotka aiheuttivat ongelmia. Pidin rimat 40-45 cm, paitsi ensimmäistä ja viimeistä hyppyä, joka oli 55 cm. Rimat ovat pysyneet ihan hyvin ylhäällä, mutta lopussa, kun Kirsi palkkasi viimeisen hypyn takana, niin Tino pudotti kerran 2 viimeistä hyppyä. Otimme kohdan uudestaan, jolloin rimat pysyivät paikoillaan. Tässä rata:

Alkupätkä 1-5 aiheutti päänvaivaa minulle. Jäin ensin radan sisäpuolelle, mutta tämä ei kyllä onnistunut, koska Tino laskeutui 2. hypyn jälkeen niin pitkälle, että ajautui jo siinä 3. hypyn väärälle puolelle. Otin sitten kohdan ulkopuolelta, jolloin oikea linja 3. hypylle tuli luontevammin. Tässä oli kuitenkin ongelmana saada työnnettyä Tinoa 4. hypylle. Olin itse liian lähellä 3. ja 4. hyppyä, eikä Tinolla oikein ollut siinä sitten tilaa. Saimme useiden yrityksien jälkeen kohdan onnistumaan vedolla/vekillä hyppyjen väliin.

Pete vinkkasi meidän lopetettua, miten voisin opettaa tämän kaltaisia kohtia paremmin itsenäiseksi. Minun pitäisi itse liikkua rohkeammin hyppyjen linjassa ja opettaa Tinolle varman päällejuoksun, niin että saisin itse olla huomattavasti edempänä. Eli 3. hypylle päällejuoksu ja kun olisin itse jo edempänä, niin saisin hyvin ohjattua 4. hypylle ilman varmisteluita.

Kohta 5-9 sujui ihan kivasti, tai etenkin 5-8 oli sujuva. Tein 8. esteen jälkeen puolivalssin, jottei Tino olisi valahtanut väärään päähän putkeen, mutta tämä oli vähän kökkö. Tino ehti siinä kysyä jatkoa, mutta koin tärkeänä saada kohdan onnistumaan niin, etten päästä Tinoa väärään päähän putkeen, joten meni sitten varmisteluksi.

Tein 11-12 hyppyjen välistävedon yksittäisenä harjoituksena. Välistäveto on kyllä hankala meille ja palkattiin tästä joitain kertoja. Vaatii kyllä vielä paljon treeniä.

A oli ensimmäisellä kerralla vähän hidas, mutta kun teimme sen toisen kerran, niin sujui jo reippaammin. Hyvät kontaktit ja loppurata sujui myös kivasti.

Eilen oli sitten kesän viimeiset treenit, tänään on jo syyskuun ensimmäinen päivä. Kyllä aika rientää!

Kommentit