Epävirallinen kisaura korkattu!

Suuntasin eilen Ojankoon HSKH:n epävirallisiin kisoihin. Kävin kuitenkin ensin kisoja BATin kentillä tekemässä keppejä ja keinua.

Sain nyt kavennettua kujakeppien loppua lähes yhtä kapeaksi kuin muu kuja (ohjurit edelleen lopussa), eikä tullut ainuttakaan lopetusvirhettä. Neljä ensimmäistä keppiä pidin suorana, mutta helpotin edelleen nämä välit ohjureiden avulla. Teimme pari suhteellisen suoraa lähestymistä ja yhdet umpi- ja avokulmat. Yli 90 asteen kulmat näyttävät vielä vaativan töitä, etenkin kun lähestymismatka kasvaa.

Tino teki keinua ihan reippaasti ja annoin keinun nyt laskea vajaat 5 cm. Teimme 3-4 toistoa.

Sitten epistelemään :) Ensin jonotin varmaan 45 min ilmopisteessä, vaikkei jonoa edes pahemmin ollut. Ilmojen vastaanotto taisi vaan hieman tökkiä... No, onneksi ei ollut kiirettä. Katsoin mini-mölliluokan ja osallistuin Tinon kanssa sitten medi-mölliluokkaan, kun maksikorkeudet eivät vielä ole ihan hallussa. Joitain 55 cm hyppyjä Tino on jo tehnyt, mutta nämä ovat olleet yksittäisiä esteitä, eikä koko rataa. Lisäksi eilinen rataprofiili oli sen verran ahdas, että matalat (35 cm) hypyt olivat isolle koiralle ihan riittävät.

Rata ei ollut mikään perusmöllirata, tai ainakin minuun makuuni se oli turhan haastava aloitteleville koirille. Siinä tuli paljon käännöksiä ja sekä A:n että puomin jälkeen piti kääntyä aika tiukasti sivulle. Lähestyminen kontakteille oli kuitenkin mukavan suora. Muuten radalla ei ollut estesuoria, vaan lähes jokaisen esteen jälkeen piti kääntyä johonkin suuntaan.

Itse olisin tykännyt vähän menevämmästä radasta, mutta saimme kuitenkin tulokseksi nollan tältä radalta. Aika hienoa, kun en etukäteen ollenkaan tiennyt miten Tino reagoi "kisa"tilanteeseen. Paikalla oli kuitenkin aika paljon koiria, joten mekkalaa oli tiedossa ja tietenkin kuulutukset siihen päälle. Tino ei kuitenkaan tuntunut reagoivan näihin, hieno poika!

Tässä video:

Jokunen käännös vähän venähti, etenkin alkupäässä tuli kunnon V:n mallinen käännös, kun oma liike tyssäsi valssissa. Kontaktit olivat oikein sievät, vaikka Tino meinasi melkein valahtaa puomilta liian pitkälle alastulossa. Poika malttoi kuitenkin pysähtyä ja odotti kiltisti vapautusta. A:lla tuli oikea vapautuskäsky (jes), mutta puomilla kutsuin tule-käskyllä (kom). Pitää nyt oikeasti olla tarkempi näiden vapautuskäskyjen kanssa, että aina olisi sama (eli jes).

Kommentit

Lähetä kommentti