Onnistunut kausi-aloitus

Eilen korkkasimme uuden agilitykauden ohjattujen treenien kera. Tulevalla kaudella olisikin tavoitteena päästä kisaamaan, mutta varmaankin vasta ensi vuoden puolella virallisiin. Tino saavuttaa vaadittavan 18 kuukauden iän syyskuun lopussa, mutta edelleen on paljon asioita opettamatta/kesken. Esteistä kepit, A ja keinu ovat kesken/opettamatta ja lisäksi en ole vielä hypyttänyt maxi-estekorkeuksia. Uskon että pujottelussa tulee olemaan suurin opetustyö.

Eilen aloitimme siis kauden ohjatut treenit, kouluttajana seurakaveri Hanna Piepponen. Hanna oli suunnitellut mukavan 1 luokan tasoisen radan, yht. 17 estettä. Radalla oli perushyppyjen ja putkien lisäksi rengas, pituus, muuri, kujakepit, pussi ja okseri. Alla ratapiirros, jonka olen piirtänyt Hannan paperiversiosta, joten ei ole ihan tarkka, mutta ainakin sinne päin. Pidin Tinolle rimat 40-45 cm korkuisina, pituus oli aika lailla maksi-kokoisena. Rengasta olen pitänyt jo pidempään maksi-korkuisena.


Aloitin pujottelulla, kun halusin ensin nähdä miten ne sujuvat. Laitoin loppuun ohjurit (tuplaohjurit viimeiseen väliin), mutta Tino tuli silti kahtena kertana ohjureiden välistä. Levensin sitten loppua noin sentin verran ja säädin hieman ohjureiden korkeutta. Tämän jälkeen pujottelu onnistui hyvin.

Rata alkoi renkaasta, tässä ei ongelmaa. Ensimmäinen ongelma koitui pituuden jälkeen, kun Tino ampui suoraan edessä olevaan putkeen (matkaa varmaan n. 10 metriä...) sen sijaan, että olisi tullut minun mukaan vedolla. Teki tämän vielä toisen kerran, jonka jälkeen otin vahvemmin haltuun ja palkkasin pituuden jälkeen. Tämän jälkeen kohta sujui jo paremmin ja Tino lähti hyvin 6. putkeen, vaikka takaaleikkasin edeltävällä hypyllä.

Putken jälkeen tuli hypyn kautta takaaleikkaus muurille. Tino reagoi leikkaukseen ihan kivasti ja otti hyvin seuraavan hypyn ja siitä pujottelulle. Pujottelu sujui hyvin, otimme kohdan pari kolme kertaa ja pujottelu onnistui joka kerralla. Toisella kerralla Tino kompuroi keppien keskiosuudella, mutta jatkoi kuitenkin loppuun.

Pujottelun jälkeen tuli päällejuoksu 11. hypylle ja työntö 12. hypylle. Tämä kohta onnistui yllättävän hyvin! Linja seuraavalle hypylle tuotti vuorostaan hieman haastetta, kun Tino bongasi pussin ja karkasi sinne. Paremmalla ajoituksella saimme kuitenkin kohdan onnistumaan. Sitten enää putken kautta loppusuoralle, joka koostui pussista, okserista ja hypystä. Hanna palkkasi edestä ja auttoi kutsumalla Tinoa, joten tässä ei ongelmia.

Kommentit