Ironin fyssarikäynti

Eilen oli vuorossa fyssarikäynti kera Ironin, Aistissa Niina Sorvarin luona. Edellisestä käynnistä on n. kaksi kuukautta ja jatkossa käymme n. 3-4 kuukauden välein, tai tarpeen mukaan useammin.

Mitään isompia muutoksia ei ole tapahtunut viimeisen parin kuukauden aikana. Asentotunto on edelleen huonompi oikeassa takajalassa kuin vasemmassa. Ympyräuralla on havaittavissa lievää ataksiaa/horjumista takajaloissa. Takajalkojen kontrolli on lisäksi istuessa ja makuulla löysä.

Iron on seistessä symmetrinen, mutta paino hieman enemmän vasemmalla takajalalla. Rangan jousto on kohtalainen ja syvät lihakset kohtalaisen hyvät. Iron antaa ajoittain hieman heikomman vastuksen vasemmalta puolelta lantiosta työntäessä.

Mitään pahempia tai isompia lihaskireyksiä ei löytynyt. Lievää kireyttä oli vasemmalla, lavan yläosan edessä, niskalihasten tyvessä, sekä oikealla puolella rintarangan alueella.

Käsittelyn lisäksi Iron pääsi 10½ min vesijuoksumatolle. Tässä pikkumusta liikkui hyvin symmetrisin askelin.

Raskain mielin voin kertoa, että toive takapään täydellisestä kuntoutumisesta tuntuu kaukaiselta. Iron ei välttämättä ikinä tule hallitsemaan takapäätään täysin tai normaalisti.

Edelleen tietenkin jatketaan jumppaamista ja takapään aktivoimista, jo ihan vaan sen takia, että lihaskunto pysyisi mahdollisimman hyvänä. Eikä vielä saisi menettää toiveensa täysin, mutta olla varautunut siihen, että tältä tulevaisuus näyttää.

Kommentit