Hyppytekniikkaa & takaaleikkaustreeniä, sekä muuta elämää

Kävimme eilen Katin kanssa Ojangossa treenamassa ja lähdimme sitten vielä pariksi tunniksi katsomaan borderterriereiden erikoisnäyttelyä Tuomarinkylään.

Aloitimme treenit hyppytekniikka-harjoituksilla. Olin ajatellut tehdä perussarjaa vaihtelevalla estemäärällä, mutta ongelmien takia teimme sitä ainoastaan neljällä hypyllä. Ensimmäinen toisto oli ok, vaikka viimeinen väli oli kyllä hätäinen. Tämän takia en lähtenyt lisäämään hyppyjä, vaan halusin nähdä neljän sarjan uudestaan. No, nyt Tino sitten hyppäsi viimeiset hypyt yhdellä loikalla. Laitoin kolme viimeistä hyppyä ristikoiksi ja kokeilin uudestaan, mutta Tino suoritti taas kaksi viimeistä hyppyä yhdellä loikalla. Kokeilin kerran jättää lelun ennen viimeistä hyppyä, jotta Tino keskittyisi paremmin viimeiseen väliin. Tässä ei ollut ongelmaa, mutta kun laitoin taas seuraavalla kerralla lelun sarjan päähän, niin Tino hyppäsi taas viimeiset hypyt yhdellä hypyllä.

En tiedä mitä nyt on tapahtunut, kun Tino ei millään malta suorittaa tuota perussarjaa oikein. En usko että on kyse fyysisestä ongelmasta, eli etteikö Tino pystyisi suorittamaan sarjaa oikein, vaan ongelma taitaa olla maltissa. Vaikka Tino hyppääki viimeiset hypyt yhdellä loikalla, niin suoritus näyttää aina vaivattomalta, eikä se viimeinen hyppy ole mikään viime hetken pelastus-hyppy, vaan ihan hallittu iso loikka...

Sain neljän esteen sarjan onnistumaan kaksi kertaa epäonnistumisien jälkeen, kun toin ämpärin missä lelu on, huomattavasti lähemmäs sarjan loppua. En tiedä auttoiko tämä, vai auttoiko se, että Tino oli jo saanut päästettyä pahimmat höyryt. Eilen aamupäivällä oli aika painostava ilma ja koirat tuntuivatkin väsyvän aika nopeasti, joten voi olla että maltti oli yksinkertaisesti parempi silloin kun sarja taas onnistui. Meillä on onneksi Vapun hyppytekniikka-tunti reilun viikon päästä, niin saadaan taas apua.

Otin tauon jälkeen vielä korkeudenarviointia yksittäisellä hypyllä (eli pikkuhyppy speed bumpina + varsinainen hyppy), korkeus 40-45-50-35 cm. Väsymys taisi vähän painaa Tinoa, kun kaikki suoritukset olivat vähän tönkön näköiset, korkeus ei nimittäin näyttänyt vaikuttavan suoritustapaan.

Tein lopuksi vielä takaaleikkausharjoitusta 45 cm hypylle. Aloitin pelkällä takaaleikattavalla hypyllä ja lisäsin sitten toisen hypyn ja putkeen, jotta lähestymisvauhtia olisi enemmän. Pidin lelua takaaleikattavan hypyn takana aina sillä puolella, mihin piti kääntyä. Jokunen kaarros venyi hieman, mutta Tino teki myös usemman hyvän käännöksen. Teimme vielä samalla pari takaakiertoa, mutta ne eivät olleet ihan nappisuorituksia, kun en oikein ollut suunnitellut mitä haluan harjoituksella... Pitäisi aina muistaa miettiä harjoitus läpi ennen toteuttamista.

Pippin ja Iron olivat myös mukana. Pippin irrotteli kentällä ja Iron kävi vähän laukkaulemassa, ei kehitystä sen suhteen. Eilen huomasin myös Ironista sen, että se unohtaa herkästi takajalat silloin kun se innoissaan nuuskii jotain maassa. Etenkin jos hihnan pituus loppuu ja Iron jää nojailemaan eteen, niin sillä saattaa takatassun varpaat (lähinnä oikea) jopa kääntyä väärinpäin. Lankkusiltojen ylitys on taas vuorostaan nyt sujunut hyvin, myös silloin kun lankkujen väli on iso.

Ironin uiminenkin on sujunut hienosti. Tällä viikolla kävimme ainoastaan perjantaina uimassa. Saas nähdä loppuuko uiminen kohta, jos sää rupeaa viilenemään.

Kommentit