Hannan tekniikkatreenit 20.8

Osallistuin lauantaina Hannan tekniikkatreeneihin. Olemmekin nyt olleet useasti Hanna koulutuksessa, kun hän koulutti ensin Tinon treeniryhmää kolmena kertana ja nyt vielä nämä tekniikkatreenit, jotka jatkuvat 24.9.

Aloitimme päällejuoksu-harjoituksen kanssa. Tino osaa jo tämän liikkeen perusteet, joten ei otettu ihan alkuopetusta. Alkuun kuitenkin kerrattiin liikettä yksittäisellä hypyllä takaakierron kautta (samalle hypylle siis takaakierto + päällejuoksu). Tämä sujui oikein kivasti, mutta vielä huomaa, että ohituksia saattaa tulla, jos ohjaus on vähänkin hätäinen/väärin ajoitettu. Lähestyminen oikealta (koiran kannalta katsottuna, eli oikea kylki = sisäkylki) oli helpompi kuin vasemmalta. Minulla oli huonompi ohjaus vasemmalle, joten voi olla että puoliero ei ollut kiinni Tinosta, vaan minusta.

Teimme päällejuoksun oikealta vielä pienen ratakuvion kautta ja saimme tämän sujumaan oikein kivasti. Pidin rimat 45-50 cm ja Tino pudotti pari kertaa päällejuoksu-kohdan riman, mutta tässä minulla oli lelu maassa palkkana ja olin muutamina kertoina jättänyt sen turhan lähelle hyppyä. Minulla on vissiin vielä vaikeuksia ottaa huomioon Tinon koon... Muuten nuo korkeudet tuntuvat sujuvan ihan kivasti.

Toisena tekniikkana harjoittelimme sylkkäriä. Me ei nyt olla tehty sitä pitkään aikaan ja pitää kyllä taas ruveta treenaamaan sitä. Koska treeniaika oli vähissä, niin teimme sylkkäri-harjoitusta vähän pikaisemmin. Kokeilimme ensin yksittäisellä esteellä ja sitten putken kautta samalle esteelle. Saimme onnistuneita toistoja, mutta minun pitää muistaa, etten saa levittää kättä liian paljon sivulle, jottei ohjauksesta tulisi epäselvä. Teinkin sitten kerran niin, että pidin kättä kiinni reidessä ja Tino luki nyt ohjauksen tosi hyvin.

Kurssin loputtua otin vielä keppejä. Laitoin kujan pari ensimmäistä väliä hieman kapeammaksi kuin aikaisemmin (eli lähes suoriksi) ja jätin taas kujan lopun hieman leveämmäksi. Pidin ohjureita 9. ja 11. sekä 10. ja 12. kepeissä. Otin ensin suoran lähestymisen renkaan kautta. Tämä oli hyvä! Kokeilin sitten n. 180 asteen umpikulmaa, mutta tässä Tino ei löytänyt sisäänmenoa ensimmäisellä yrityksellä, joten päätin heti helpottaa ja lähetin n. 90 asteen kulmasta. Nyt sisäänmeno onnistui, mutta Tino hyppäsi 9. ja 11. keppivälin ohjurin yli. Kielsin tästä ja lähetin kepeille uudestaan, jolloin Tino malttoi hyvin tehdä loppuun asti oikein. Otin vielä yhden onnistuneen suorituksen renkaan kautta ja lopetimme treenit siihen.

Kommentit