Estehakuisuutta ilmassa

Otin neljä toistoa keinulle, ennen kuin meidän ryhmätreenit alkoivat. Otin vastaan 50 cm hypyn takaa ja pysyin koko ajan hieman Tinon edellä. Ensimmäisillä kerroilla en antanut keinun vielä laskea, mutta viimeisillä annoin sen laskea ihan vähän, ehkä sentin. Tino ei ollut tästä moksiskaan.

Hanna oli taas kouluttamassa Tinon ryhmää ja rata oli aikaisempia ratoja haastavampi. Sitä tehtiinkin sitten pätkissä. Radan teemoina oli serpentiini, välistävedot ja irtoaminen. Emme tehneet Tinon kanssa välistäveto-kohtaa, kun oli aika lämmintä, eikä haluttu väsyttää sitä liikaa.

Tässä rata, jonka olen piirtänyt koneelle Hannan käsipiirretyn version mukaisesti, joten ei varmasti ole ihan oikeassa mittakaavassa. Tinolla oli rimat 40-45 cm korkuisina.


Aloitin tekemällä esteet 18-26 kerran. Halusin nimittäin ottaa pujottelun ja puomin parhaimmalla teholla. Kuja oli kapea, viimeinen väli oli vähän leveämpi ja 9-11 ja 10-12 kepeissä oli ohjurit. Tällä kertaa en siis laittanut tuplaohjureita. Tino suoritti kohdan todella hyvin. Poika irtosi hyvin 19. hypylle, kesti ongelmitta takaaleikkauksen kepeille, eteni esteet 23-25 hyvin ja lukitsi myös puomin hienosti ja teki varman kontaktin. Ei otettu enempää toistoja tälle pätkälle.

Siirryimme sitten radan alkuun. Ensimmäiset pari estettä eivät tuottaneet ongelmia, mutta 3. hypyn jälkeen, Tino oli lukinnut pujottelun ja lähti sitä kohti. Tässä sain tehdä töitä, että saisin nätin linjan 3. hypyn jälkeen. Palkkasin pari kertaa siitä, että sain Tinon kääntymään. Tämän jälkeen serpentiini 3-5 hypyille sujui tosi kivasti!

Pussin jälkeen Hanna palkkasi kerran irtoamisesta 7. hypylle, koska tämä oli haastava. Tino lähti tässä myös kerran 25. esteelle 7. esteen jälkeen, kun lähdin itse juoksemaan kohti rengasta. Kohta vaati pienen rytmimuutoksen ja selkeämmän ohjauksen, jotta Tino lähtisi kanssani rengasta kohti.

Rengas sujui oikein mallikkaasti. 8-11 suoralla Tino rupesi hieman empimään juuri ennen pituutta ja kompuroi näin ollen pituudella, mutta irtosi kuitenkin vielä putkeen. Toisella yrityksellä poika eteni jo paljon varmemmin putkeen. Lopetimme treenit tähän.

Tinosta on selvästi tullut estehakuisempi viimeisen kuukauden aikana, mikä tietenkin vaatii ohjaajalta oikea-aikaista ohjausta. On kerrottava ajoissa minne olisi tarkoitus mennä, jottei Tino valitse seuraavaa estettä omin päin.

Kommentit