Alkuun löysää ja sitten reipasta tekemistä

Lauantaina oli lämmin päivä ja vaikka olimme jo ennen puolta kymmentä kentällä, niin aurinko porotti oikein urakalla.

Halusin kokeilla miten perussarja sujuu, mutta aloitin kepeillä, kun ajattelin, että on hyvä ottaa ensin jotain alkuun, jotta Tino malttaisi sitten paremmin hyppytekniikoiden kanssa. Kokeilin ensin laittaa keppien sisäänmenon ihan suoraksi, mutta tämä oli vielä liian vaikeaa Tinolle (ainakin näin ilman ohjureita), joten levensin niin, että alku oli edelleen hieman kujana. Loppua pidin muita välejä leveämpänä ja lisäksi viimeisissä väleissä oli ohjurit. Ensin suora lähestyminen, sitten n. 90 asteen avo- ja umpikulmat ja lopuksi vielä yksi suora lähestyminen putken kautta. Jäin parina kertoina taakse (lelupalkka edessä) ja viimeisellä kerralla vedätin voimakkaasti. Vedätyksessä ei ollut ongelmia, mutta Tino hidastaa selkeästi vauhtia, kun jään taakse, vaikka jatkaakin ihan hyvällä rytmillä.

Rakensin tällä kertaa perussarjan kuudesta hypystä. Tino teki sarjaa tosi löysän näköisesti, mutta hyppäsi siitä huolimatta viimeiset hypyt yhdellä loikalla. Laitoin lelun pari kertaa sarjan keskelle ja kokeilin sitten uudestaan koko sarjan, mutta Tino toisti taas loppuvirheen. Kokeilin vielä uudestaan laittaa lelun sarjan keskelle, jonka jälkeen laitoin lelun maahan viimeisen esteen taakse, mutta aika lähelle estettä. Nyt onnistui ja seuraavakin toisto onnistui virheittä. Tino löysäili kylläkin urakalla, en tiedä johtuiko lämpimästä ilmasta vai mistä.

Tauon jälkeen Tino pääsi tutustumaan A-esteeseen täysikorkuisena ja nyt poika ei kyllä enää löysäillyt, vaan oli taas reipas oma itsensä. A taisi ensin yllättää, kun Tino lähtikin kiertämään sitä, mutta kun lähetin uudestaan, niin Tino tajusi kiivetä. Vähän se ehkä ihmetteli estettä ensimmäisellä kerralla, mutta sen jälkeen teki tosi hyviä toistoja. Toistoja taisi tulla yhteensä neljä, ensin hypyn kautta ja sitten putken ja hypyn kautta. Tino osui ihan nätisti ylösmenokontaktille ja teki hyvät alastulokontaktit.

Jatkoimme A:an jälkeen keinun kanssa. Ensimmäinen toisto niin, ettei keinu laskeutunut ollenkaan ja kolme niin, että laskeutui pari senttiä, ei ongelmia.

Lopuksi tuli tehtyä pari umpikulmalähetystä suoralle putkelle ja siihen päälle pitkä jäähdyttelylenkki hyvässä seurassa ja aurinkoisessa ilmassa.

Kommentit