Vointia ja helle-agia

Ironin kanssa on jumpattu ahkerasti lähes joka päivä (vähintään joka toinen). Lisäksi aloitimme keskiviikkona uimakauden. Selkävaiva ei näköjään ole vaikuttanut pikkumustan uimataitoihin. Iron ui yhtä hyvin kuin ennenkin, eli pysyy justa ja just pinnalla ;-) Ei vaiskaan, nykyään poika jopa muistaa polkea takajaloilla. Joskus nuorempana takajalkojen käyttö vedessä meinasi unohtua. Nyt alkuun uidaan kuitenkin aika maltillisesti.

Jumppia tehdessä Ironilla vaikuttaa vihdoinkin olevan paino tasaisemmin molemmilla takajaloilla. Sillä oli pitkään aina enemmän painoa oikealla takajalalla kuin vasemmalla, vaikka oikea takajala on se heikompi. Ristikkäisnostot aloitettiin pari viikkoa sitten ja ne sujuvat jo ihan hyvin (toki pienet toistomäärät). Niitä aloitessa Ironilla oli vaikeuksia ylläpitää tasapainon, etenkin kun vasen takajalka ja oikea etujalka olivat nostettuna. Jumppaliikkeissä keskitytään edelleenkin lähinnä takapään aktivointiin.

Asentotunto ei ole vieläkään täysin palautunut, etenkin oikea takajalka on huono. Iron korjaa vasenta takajalkaa aika hyvin, jos alusta on epätasainen tai liukas (lattia), mutta mattoalustalla ei välttämättä heti/ollenkaan (ilman ärsykettä). Oikeata takajalkaa Iron ei korjaa mattoalustalla lähes ikinä ilman ärsykettä, mutta jonkun verran ainakin liukkaammalla alustalla. Takapään "vajaatoiminta" näkyy ainakin hitaassa kävelyssä (kävelee kuin vanha koira), istuessa (istuu usein pepulla) ja seistessä (saattaa venyttää itsensä aika paljon eteen ja jättää takajalat taakse).

Tinolla on vuorostaan tuntunut olevan pientä mörkökautta, tai ei sitä ehkä vielä voi sanoa kaudeksi, vaan enempi on kyse muutamista tilanteista. Silloin Vapun luona Tino tosiaankin reagoi vieraaseen ihmiseen, joka oli vähän piilossa, haukahtamalla. Keskiviikkona uintireissulla Tino sitten haukkui ihmiselle, joka työnsi kottikärryjä. Molemmat tilanteet olivat aika samanlaiset. Olimme rauhallisella alueella pienellä porukalla ja sitten joku vieras lähestyy, muttei kuitenkaan tule ihan lähelle. Tino on kuitenkin molemmilla kerroilla unohtanut tilanteen nopeasti.

Himo-syöjä Tino nirsoili lisäksi ruoan kanssa tässä pari päivää, mutta nyt ruoka vaikuttaisi maistuvan normaalisti. Olen syöttänyt kaikille Acanan Wild Praire nappuloita, mutta nyt on tullut tunne, ettei ruoka ole sopivin, joten aloitin ruokamerkin vaihdoin eilen. Kokeilemme nyt ruotsalaista Robur Active & Sensitive nappulaa.

Herra Pippin on voinut hyvin :) Sillä taisi olla pari vuotta sitten joku keski-iän kriisi, kun silloin tuli juostua eläinlääkärissä tapaturmien takia (murtunut hammas, irronnut kynsi, jne.) useamman kerran, mutta nyt ei onneksi ole ollut mitään (koputtaa puuta!).

Helletreenit to 30.6

Eilen meillä oli kimppatreenit taas. Oli kyllä vähän hajanaista ja itse en oikein treenannut selkeällä suunnitelmalla.

Aloitin kujakepeillä, jotka laitoin hieman kapeammaksi kuin aikaisemmin. Ensin Tino ei hahmottanut keppejä, eli ei ollenkaan hakenut niitä kauempaa, joten piti aluksi lähettää läheltä. Tämän jälkeen lähestyminen kauempaakin onnistui, kulma oli aika loiva, mutta kuitenkin niin, että Tino selkeästi joutui hakemaan kepit.

Pidin hengähdystauon ennen kuin jatkoin kulmien kanssa, kun oli sen verran lämmintä. Otin kulmia, n. reilut 90 asteeseen saakka, ilman esteitä ennen keppejä. Tino teki 4-5 tosi hienoa toistoa sekä umpi- että avokulmasta ja päätin lopettaa helppoon, suoraan lähestymiseen. No, Tino jätti jostain syystä viimeinen keppiväli tekemättä ja kun otin uudestaan, niin toisti virheen. Sitten rupesi jo väsymään ja teki yhden kerran oikein, mutta hitaasti. Pidin taas vähän taukoa ja otin vielä kujat uudestaan pari kertaa, jotta voisi lopettaa muutamaan onnistuneeseen suoritukseen. Vauhti ei kuitenkaan ollut ihan parasta.

Pidimme pidemmän tauon ja teimme sitten pientä ratakuviota. Halusin tehdä jotain helppoa ja hauskaa, joten teimme 7 esteen irrottelupätkän. Siinä tuli hyppyjä (30-40 cm) ja putkeja, palkkaus edestä avustajalta. Tino paineli hyvää vauhtia eteenkäskyllä, etenkin loppupalkalle.

Irrottelujen välillä tein pari kertaa 180 asteen käännöstä 2 vierekkäisellä hypyllä. Tämä on sellainen kaarros, joka helposti venyy Tinon kanssa. Sain nyt rytmitettyä ohjauksen niin, että kaari oli ihan hyvä, mutta Tino teki sen mielestäni hitaasti. Sain paremman vauhdin siihen, kun vilautin lelua kaarteen aikana ja palkkasin toisen hypyn jälkeen juoksemalla karkuun lelun kanssa.

Tauon jälkeen otin 2 toistoa leveälle kujalle, jotta kepeistä jäisi hyvä ja luottavainen mieli Tinolle.

Kommentit