Oi mikä rengas!

Eilen oli mukavaa käydä treenaamassa, kun oli edes vähän viileämpää, vain n. +20 astetta. BATilla oli drive-in treenit ja rakensimme radaksi Agi-rodun Open Class radan.

Tein pätkiä radasta Tinon kanssa, rimat n. 35 cm. Emme tehneet rataosuutta 4-7, kun siinä oli A ja kepit, mutta muut kohdat kylläkin. Alku toimi tosi hienosti vastaanottamalla lähellä 3. hyppyä. 2. hyppy oli poikittainen hyppy, mutta kun jätti koiran istumaan vinoon 1. hypyn taakse, niin sai hyvin vedettyä koiran 2. hypyn yli. En ole kokeillut tällaista aikaisemmin Tinon kanssa, joten oli kiva huomata että toimi ensimmäisellä yrityksellä.

Jatkoimme puomille. Tein itse asiassa puomin alastuloa ennen kuin tein alkukuviota, mutta Tino epäröi kuitenkin hieman paikan kanssa, kun otin koko puomin. Tinolta jäi toinen etutassu kontaktipinnalle, mutta korjasi kyllä pinta-käskyllä. Tino laukkasi puomin, muttei mitenkään hirveän kovaa. Vahvistin sitten pelkän alastulon pari kertaa.

Jatkoimme rataa ja Tino lukitsi esteitä oikein kivasti ja varmasti. Olin etenkin tyytyväinen 11-14 hyppyjen puoliympyrään. Tino otti varmasti hypyt vaikka pidin ajoittain useamman metrin sivuetäisyyttä.

Yhdelle poikittaishypylle (este nro 15) tein pakkovalssin ja jaakotuksen yhdistelmän ja se onnistui kivasti. Neljän esteen loppusuora sujui myös ongelmitta eteen-käskyllä (palkka avustajalta suoran päässä).

Saimme jopa tehtyä yhden n. 10 esteen pätkän virheittä ja vieläpä sujuvasti. On kyllä kiva huomata että Tinon radanlukutaito vaikuttaisi olevan kehittynyt. Tino lukitsi myös kepit yhden putken jälkeen ja meni jopa oikein sisään, vaikka kyseessä siis suorat kepit. Ei sentään vielä osannut jatkaa siitä.

Pidimme taukoa ja seurailin muiden menoa radalla, jonka jälkeen vuorossa oli kujakepit. Jatkoimme hieman kapeamman kujan kanssa, mitä olemme tehneet nyt muutamia kertoja. Pidin mielessä ettei toistoja saa tulla turhan paljon ja aloitin lisäksi helpolla, suoralla lähestymisellä. Tein muutamia umpi- ja avokulmia ja sisäänmenot sujuivat hyvin. Kulmat olivat n. 90 astetta. Pari kolme kertaa Tino jätti viimeisen välin pujottelematta, kun tuli umpikulmasta, mikä sitten heti aiheutti epävarmuutta. Huomasin, ettei vaan oikein tällä hetkellä kestä sitä, että seison paikoillani/jään taakse. Jos juoksin rinnalla, niin tuli harvoin virhettä. Tietenkin kapeahko kuja myös altistaa virheille. Pitää harkita, jos laittaisin välillä ohjurit pujottelun loppuun.

Kolmannella treeniosuudella teemana oli rengas ja se sujui todella hienosti! Ei tullut yhtäkään virhettä, vaikka lähetin vähän sivusta, niin että Tino joutui itse suoristamaan linjaa renkaalle. Onnistui myös muutamien hyppyjen kautta. Siinä tuli samalla tehtyä joitain takaakiertoja, joissa ei ongelmaa.

Kommentit