Lisää kuntoutumista, ja keppiongelma

Lähdin eilen koko lauman kera Ojankoon. Normaalisti lenkitän kaikki koirat ennen kuin lähden treenaamaan Tinon kanssa ja jätän terrierit kotiin, mutta päätin eilen lenkkeillä vasta Ojangossa.

Pippin ja Iron pääsivät vähän juoksentelemaan kentälle. Pippinillä on jo pidempään ollut omia vapauksia agi-kentällä ja annankin herran juoksennella päättömänä lelu suussa. Se suorittaakin siinä ohessa esteitä (lähinnä putkia), haukkuu ja nauttii omasta harrastuksestaan ;-)

Ironilla oli rakkaudentäyteinen jälleennäkeminen tennispallon kanssa ja annoin pikkumustan laukkailla muutaman minuutin pallon kanssa. Ei siis (tietenkään) tehty agilitya, mutta jo kentällä oleminen ja pallo saavat Ironiin ihan erilaista vauhtia. Haikea mielihän siinä tuli, kun toinen oli aivan tohkeissaan.

Aloitin eilen laukkaharjoitukset Ironin kanssa. Ajattelin että voisimme tehdä näitä lähinnä Ojangossa, niin sitten on joku juttu mitä pitää treenata Ironin kanssa siellä. Iron laukkaili aika reippaassa vauhdissa, kun juoksi pallo suussa, mutta ainoastaan vasenta laukkaa. Nyt olisi tarkoitus koittaa saada poikaa käyttämään myös oikeata laukkaa.

Olen jo kuukauden päivät pistänyt merkille, että Iron laukkaa ainoastaan vasemmassa laukassa ja että jos se erehtyy nostamaan oikean laukan, niin rytmi menee heti pieleen. Iron voi lähteä oikeaan laukkaan oikealla etujalalla, mutta tällöin takapää on ravissa tai vasemmassa laukassa. Puhdasta oikeaa laukkaa en ole nähnyt leikkauksen jälkeen, mutta eilen vasta havahduin siihen, miten pielessä homma on :( Yritin saada Ironia kulkemaan oikeassa laukassa loivasti oikealle kaarevalla mutkalla huonoin tuloksin. Iron yritti joko ottaa vasemman laukan vastalaukkatyyppisesti tai sitten tuli ristilaukkaa (etupää oikeassa ja takapää vasemmassa laukassa), tai sitten pomppi ihan miten sattui. Ei voi muuta kuin jatkaa harjoittelua. Saa nähdä tuottaako tulosta.

Tinon treenit

Otin alkuun vähän hyppytekniikkaa. Tällä kertaa vaan korkeudenarviointia perussarjan yhteydessä (3 perussarjahyppyä + varsinainen este), korkeudet olivat 35-40-45-35 cm. Kaikki toistot näyttivät oikein kivoilta! Itse asiassa paremmalta kuin ikinä ennen, jotenkin meno oli hirmu sulavaa :)

Tauon jälkeen lähestyimme kujakeppejä ja ne menivät aika lailla penkin alle. Tuli joitain virheitä sisäänmenossa, mikä vuorostaan aiheutti epävarmuutta, mikä sitten johti siihen, että vauhti hidastui ja lopusta jäi välejä pujottelematta. Arg! Saimme kyllä onnistuneita suorituksia, mutta nuo virheet kyllä harmittavat. Tino tuntuu selkeästi ottavan itseensä, jos kepeillä tulee virheitä ja menettää nopeasti itseluottamuksen.

Nyt on kyllä tehtävä keppiongelmaan ratkaisusuunnitelma! Ensimmäinen vaihde tulee olemaan itseluottamuksen kasvattaminen kepeillä. Aion tehdä tämän alkuun niin, että lähestyminen on helppo (suora/suorahko). Pitää myös miettiä omaa sijoittumista. Voisin ainakin alkuun olla edessä ottamassa vastaan (tämä on ainakin tähän asti ollut Tinolle helpointa). Riippuen miten saan tämän sujumaan, niin mietin sitten jatkosuunnitelmaa.

Tino pääsi tauolle ja viimeisenä treeninä oli luvassa irrottelurata (olisiko ollut 12 estettä, ei kontakteja). Tämä sujui ihan kivasti. Ainoa kohta missä Tino vähän empi, oli kun tuli suorasta putkesta ulos ja edessä oli 2 hyppyä sekä mutkaputki (siis hyppy-hyppy-putki suorassa linjassa) ja itse olin ehkä puolessa välissä suoraa putkea. Tino kyllä lähti hyppyjen kautta mutkaputkeen, mutta näki hyvin että mietti vähän ensimmäisen hypyn jälkeen, että pitääkö jatkaa vaikka ohjaaja on kaukana. Otin kohdan uudestaan ja silloin Tino uskalsi jo varmemmin edetä seuraavalle putkelle. Rata loppui renkaalle, joka sujui mallikkaasti.

Kommentit