Vaihtelun vuoksi sadetreeniä

Vielä sunnuntaina oli helletreenit, mutta maanantaina olikin luvassa sadetreenit. Sade hellitti kylläkin illasta, joten ei kastuttu pahemmin.

Satu oli kouluttamassa Tinon ryhmää ja oli puhetta että hän lähettää radan meille jälkikäteen, joten saan varmaan sen lisättyä tänne myöhemmin. Rata oli oikein kiva ja tuli taas paljon hyödyllisiä vinkkejä. Pidin rimat 30-40 cm korkuisina.

Alussa tuli päällejuoksu 3. hypylle. Siinä piti ensin työntää taakse, kun koira tuli 2. putkelta sen verran ohi linjasta, ettei olisi muuten suorittanut hyppyä oikein päin. Tein ensin Tinon kanssa pelkkää taaksetyöntöä ja päällejuoksua ja palkkaus päällejuoksusta. Päällejuoksut ovat olleet vaikeita meille, koska Tino ohittaa helposti esteen, jos vetoni on vähänkin epäselvä, myöhässä tai liian nopea. Saimme tähän harjoittelun jälkeen onnistuneita suorituksia ja kuvio onnistui myös osana rataa.

5-7. hypyille tuli serpentiini ja siinä olisi voinut ottaa 6. hypyn päällejuoksuna, mutta päädyin tekemään enemmän puolivalssia, jotta saisin Tinon käännettyä. Olikin puhetta että nyt olisi pakko harjoitella nuo päällejuoksut kuntoon.

Pujottelu tuli aika suorasta kulmasta ja sisäänmenossa ei ollut ongelmia, vaikkei kepeissä ollut ohjureita. Kokeilin myös leijeröidä yhden hypyn kun Tino pujotteli ja tämäkin onnistui hyvin. Tino myös jatkoi hienosti keppien jälkeiseen putkeen ja minulla oli mukavasti aikaa siirtyä ottamaan vastaan lähemmäs 14 hyppyä, jolle harjoiteltiin jaakotusta. Meinasin silti joka kerta jäädä turhan kauan odottelemaan Tinoa putkesta, sen sijaan että olisin siirtynyt lähemmäs 14 hyppyä, joten meinasi samalla tulla kiire ohjata käännös. Jaakotus toimi kuitenkin tosi kivasti tässä. Piti vaan muistaa merkata hyppy oikealla kädellä ja sitten heittää koira yli vasemmalla, eli vastakkaisella kädellä.

On muuten pakko kommentoida tähän väliin, että muistan hyvin, kun Teemu sanoi ettei tuollaiselle hypylle pitäisi jaakottaa, koska se on koiralle epäloogista. Syynä oli ainakin se, että merkkaus koiranpuoleisella kädellä voi koiran näkökulmasta muistuttaa sylkkäriä ja lisäksi vastakkainen käsi pitäisi olla niin vahva, että koiran tulisi kääntyä heti (tuollaisella esteellä koirahan kiertää kauimmaisen siivekkeen). En nyt ihan tiedä miten suhtautuisin tähän, mutta pitää pohtia.

Radan loppusuora, 3 hyppyä, oli Tinolle helppo, kun on tullut harjoiteltua eteenmenoa jonkin verran. Satu myös palkkasi tästä.

Kommentit

  1. Pakko kommentoida tuota jaakotus juttua. Merkkaus tapahtui pakkovalssin omaisesti ja hypyn yli vei koiran puoleinen käsi, rintamasuunta oli vaan kohti koiraa. Jos rintamasuuntasi olisi ollut kohti siivekettä tuo oikea käsi olisi siinä tilanteessa ollut koiran puoleinen käsi. Vähän sekavasti selitetty, toivottavasti tajuat mitä tarkoitan.

    VastaaPoista
  2. Joo, paremmin selitetty kuin mulla ;-) Meillä oli tossa lopputalvesta samanlainen kohta Teemun kanssa ja hän oli jaakotusta vastaan tossa kohtaa, mutta tilanteen voi tosiaankin nähdä vähän eri kulmista. Että oliko jaakotus, vai enemmän pakkovalssi-jaakotus/sokkari. Pääasia kuitenkin että toimi hyvin Tinolla, vaikka olinkin vähän myöhässä...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti