Uusiko ongelma?

Maanantaina oli vuorossa Tinon ryhmätreenit Anu Rajaheimon opeissa. Anu oli suunnitellut radan teemalla niisto-sokkari. Näitä oli tarkoitus tehdä 2, 7 ja 9 hypyille. Tässä on suuntaa antava ratapiirros, jonka tein Anun käsipiirretyn version mukaan, joten estevälit ja -kulmat eivät ehkä ole ihan sitä mitä treeneissä oli.Aloitin Tinon kanssa käymällä tekemässä muutamat toistot renkaalle, kun olemme tehneet sitä aika vähän keskellä rataa. Tino meni kerran kehikon ja renkaan välistä, mutta teki sitten oikein. Siiryimme sitten radan alkuun. Palkkasin niisto-sokkarin 2 hypylle useamman kerran (lähtö 1 hypyn takaa) ja kuvio onnistui oikein kivasti. Piti vaan olla tarkkana ajoituksen kanssa, jotta 2 hypyn käännös olisi optimaalinen.

Jatkoimme sitten rataa eteenpäin ja kuvio 1-4 sujui ongelmitta, mutta Tino meni sitten taas renkaan ja kehikon välistä ja toisti tätä vaikka lähestymistä helpotettiin. Keskityimme sitten renkaan suoritukseen ja oikean suorituksen palkkaamiseen. Väärät suoritukset jätettiin aluksi huomioimatta, mutta silti Tino saattoi pari kertaa tehdä oikein ja sitten taas tähdätä renkaan ja kehikon väliin. Vaikutti vähän siltä että poika vedätti minua, koska jatkoi aina iloisena putkeen silloin kun hyppäsi renkaan, muttei lähtenyt putkeen silloin kun meni renkaan ja kehikon välistä. Huomautettiin sitten muutamaan otteeseen aina kun teki virheellisen suorituksen ja tämä tuntui vähän auttavan. Ainakin Tino taisi tässä vaiheessa ottaa aivot mukaan tekemiseen ja saimme onnistuneita suorituksia, mutta en saanut yhtään ottaa sivuetäisyyttä. Renkaan hinkkaamisessa meni sen verran aikaa, että päästettiin seuraava koirakko radalla.

Tino sai pitää taukoa ja ohjattujen treenien loputtua kävin vielä tekemässä muutamia kohtia radasta. Aloitin renkaalla, joka sujui yllättävän hyvin. Tuli montaa onnistunutta suoritusta, myös kun lähestyminen tapahtui 3 ja 4 hypyn takaa. Ehkäpä Tino oli ehtinyt sulattaa asiaa tauon aikana. Pitää kyllä nyt jonkin aikaa ottaa tehotreeniä renkaalle, jotta se varmistuisi ja jottei vaan tule rengas-ongelmaa tulevaisuudessa.

Kokeilin niisto-sokkaria 7 ja 9 hypyille, mutta meille toimi kyllä paremmin pelkkä niisto ja lähetys putkeen. Jos tein niisto-sokkarin, niin Tino lähti helposti väärään putkenpäähän. Sain kyllä silläkin onnistumaan, mutta Tino eteni varmemmin, kun tein pelkän niiston. Tietenkin jos olisi toi kuvio radalla, niin ei siihen sitä sokkaria tulisi tehtyä, mutta nyt olikin vaan tarkoituksena harjoitella myös sitä.

Esteet 10-13 sujuivat tosi hienosti. Pelkäsin vähän että Tino ohittaisi muurin, kun oli aika haastavassa kulmassa, muttei siinä tullut mitään ongelmia. Poika haki myös pujottelun hienosti. Tällä kertaa pidin ohjureita vaan alussa. Ensi kerralla pitää kokeilla mitä käy, jos ei ole lainkaan ohjureita. Tein vielä erikseen umpikulmia melkein 180 asteeseen saakka ja nämä sujuivat hyvin.

Kommentit