Tämähän pelittää :)

Janne Pukkila tuli taas maanantaina kouluttamaan Tinon ryhmää. Rata oli 12 estettä pitkä ja mukavan sujuva. Siinä tuli hiottua sekä kääntymistä että lähettämistä. Pidin rimat 20-35 cm.


Harjoittelimme niistoa 2-hypylle, ensin pelkällä 2-hypyllä ja sitten 1-hypyn takaa. Palkattiin tässä namilla (kädestä) ennen 2-hyppyä, jotta koira oppisi kokoamaan itsensä ennen hyppyä. Tämä toimi ainakin Tinolla hyvin, koska poika oppi nopeasti ettei voi juosta käden läpi.

Vaikka 2-hypyllä vaadittiin koiraa työskentelemään lähellä ohjaajaa, niin Tino lähti kuitenkin tosi hienosti lähetyksellä 3-4 hypyille ja siitä 5-putkeen. Sain niin hyvin lähetettyä, ettei minulla ollut mikään kiire ohjata 6-putkeen. Tein putkien välisen kohdan sekä persjätöllä että valssilla ja molemmat toimivat. Lähetys kepeille (kujat) toimi myös hyvin. Hieno Tino! Kun tein 1-7 kokonaiskuviona, niin tuli jo fiilis että tämä ratatyöskentelyhän rupeaa pelittämään :)

Tino ei vielä tee A:ta, joten teimme erikseen esteet 10-12. Otin kuitenkin mukaan A:an alastulon, jotta sain vahvistettua alastulokontaktia. Halusin kokeilla tehdä käännöksen 10-hypyn jälkeen takaaleikkauksella, eli niin että olisin A:an oikealla puolella. Epäilin kylläkin putken vetovoimaa ja kerkesin vaan vapauttaa Tinon, kun se jo oli putkessa. Vahvistimme sitten leikkausta useamman kerran niin, että lelu oli odottamassa kääntymiskohdassa. Viimeisellä kerralla lelua ei ollut siinä, mutta Tino vastasi kuitenkin hyvin leikkaukseen ja kääntyi kohti 11-hyppyä. 10-hypylle olisi myös voinut tehdä jaakotuksen, muttemme tällä kertaa jääneet hinkkaamaan kohtaa enempää, kun saimme sen takaaleikkauksen toimimaan.

Kommentit