Ongelma ratkaistu?

Vapaatreeniä pe 3.6

Lähdin perjantaina katsomaan HSKH:n kisoja ja vapaatreenasin samalla. Tein ensin HSKH:n lämppä-kentällä A:an alastulokontaktia sekä takaakiertoa hypylle ja eteenlähetystä. Tino keskittyi hyvin vaikka oli paljon hälinää ympärillä.

Kävin vielä illan päätteeksi tekemässä puomia ja kujakeppejä meidän omilla kentillä. Otin pari toistoa koko puomille. Tino meni kivaa vauhtia ja pysähtyi hienosti oikeaan kontaktiasentoon ja -paikkaan. Jee! Oli kyllä helpottavaa nähdä että Tino osasi tulla alas asti, sen sijaan että olisi jäänyt kaikilla tassuilla kontaktipinnalle, niin kuin teki vielä vähän aikaa sitten.

Teimme vauhtilähestymisiä kujalle 90 asteen avo- ja umpikulmista. Tein ensin hypyn takaa ja sitten lisäsin vielä putken ennen hyppyä. Sekä avo- että umpikulmalle tuli yhdet sisäänmenovirheet (avokulmassa Tino yritti kakkosväliin ja umpikulmassa kiersi kepit kokonaan), mutta kaikki muut toistot menivät hienosti. Kepeissä oli ohjureita kaikissa väleissä, kun olivat siinä jo valmiina. Pitää kyllä jatkossa ottaa niitä pois, ettei tule käytettyä niitä turhaan.

Vapaatreeniä su 5.6

Aloitimme vapaatreenit hyppytekniikalla. Rakensin perussarjan taas ristikoilla, yhteensä 4 hyppyä. Jätin tällä kertaa lelun maahan, kun tämä toimi viimeksi paremmin kuin että palkka olisi laatikossa. No, Tino oli sitten vähän liian innokas ja hyppäsi 2 viimeistä hyppyä yhdellä loikalla. Otin sitten laatikon lelulle, mutta sama suoritus toistui uudelleen. Kolmannella yrityksellä jätin lelun maahan ennen viimeistä hyppyä, jotta Tino huomioisi myös 3-4 hypyn välin. Tämän jälkeen sitten koko sarja, lelu laatikossa, jolloin Tino mahtui juuri ja juuri 3-4 hypyn väliin. Eipä ole aikaisemmin ollut tällaista ongelmaa kun on tehty 4 hypyllä.

Annoin perussarjan jäädä hautomaan ja siirryin kaari-harjoitukseen, jossa käytin speed bumpeja. Tein 2 toistoa per puoli ja nämä menivät ihan ok:sti. Tinohan kiirehtii edelleen ihan liikaa tässä harjoituksessa, mutta valitsee kuitenkin hyvän reitin. Tällä kertaa Tino tarvitsi vähän apua, jotta kääntäisi katseen eteen, eli apuohjaaja Kati auttoi edessä pienellä huomiosanalla. Siirryimme sitten vielä lopuksi takaisin perussarjalle. Nyt Tino malttoi tehdä sen hyvin, mutta oli melkein vähän löysän oloinen.

Hyppyharjoitukset saivat jäädä siihen ja Tino pääsi tauolle. Sillä välin rakensin pientä kuviota pujottelun ja puomin ympärille. Teemana oli taas vauhtilähestymiset 90-asteen avo- ja umpikulmille ja lisäksi puomi mukana "radalla". Puomi oli mielestäni hitaampi kuin perjantaina, mutta kontaktipaikka ja -asento onnistuivat kaikille kerroilla (toistoja 3, sekä ensin erikseen pelkkää alastuloa pari kertaa). Jäin yhden kerran vähän jälkeen puomilla, jolloin Tino pysähtyi pieneksi hetkeksi alastulolla melko ylös, mutta korjasi itsenäisesti kun juoksin ohi. Tino ei toisin sanoen vielä kestä sitä että olen sen takana puomilla. Oli kuitenkin hienoa että poika osasi jatkaa alas asti ilman erillistä käskyä. Ehkä pahin kontaktipaikka-ongelma olisi ratkaistu :) Nyt pitää vaan jatkaa paikan ja asennon vahvistamista ja sitten pikkuhiljaa siedättää siihen, että jäänkin taakse. Sivuetäisyyden ottoa pitää myös harjoitella.

Kulmat kujakepeille sujui hienosti, eikä kepeille tullut yhtään virheitä. Tällä kertaa jätin ohjurit vaan alkuun ja loppuun. Jatkamme tästä edelleen vauhtilähetyksien kanssa ja lisäksi pitää harjoitella vielä kulmia (180 asteeseen saakka), ennen kuin kavennetaan kujaa. Haluaisin myös ottaa ohjurit pois ennen kuin kavennan, jottei Tino jää liikaa kiinni niihin. Niitä voi sitten taas tarpeen mukaan ottaa käyttöön kun kaventaa.

Kommentit