Huh helletreeniä!

Kimppatreenit torstaina 9.6

Tuli tehtyä useamman lyhyemmän treenipätkän, kun paikalla oli vaan kolme koiraa ja suurimmaksi osaksi aikaa vaan kaksi. Lisäksi oli todella lämmin keli.

Rakensimme alkuun saman kuvion, mitä meillä oli maanantain treeneissä, eli esteet 1-6 (vähän eri kulmilla kylläkin) ja putken jälkeen laitoimme sitten poikittaisen hypyn, jolle tuli pakkovalssi ja siitä sitten pussille.

Niiso-sokkari onnistui kerran 2 hypylle, mutta sitten Tino lähti kerran ilman lupaa lähdöstä siitä, että laitoin käden valmiiksi niistoa ajatellen. Kielsin ja korjasin, ja lisäksi provosoin seuraavalla kerralla pikkasen kädellä, jotta Tino ymmärtäisi, ettei voi tulla liikkeestä tms., vaan vasta suullisella luvalla. Tämä aiheutti kuitenkin sen, että epävarmuus iski ja kun kutsuin, niin Tino tuli hiitasti. Kokeilin pari kertaa, mutta en saanut tilannetta purettua, joten päätin olla hinkkaamatta sitä tällä kertaa, kun kuvio onnistui kuitenkin maanantaina tosi kivasti.

Siirryimme sitten rengas-suoralle. Renkaalle tuli monta onnistunutta suoritusta ja pari virheellistä, muttei niin paljon kuin maanantaina.

Pakkovalssi toimi ihan kivasti. Parina kertana Tino valahti hieman käännöksessä, mutta kunhan ohjaus oli ajoitettu oikein, niin toimi kivasti. Pussin kanssa ei ollut ongelmia.

Tein kujakeppejä erikseen ilman ohjureita. Sisäänmeno tuotti Tinolle vähän päänvaivaa, kun lähestyminen tapahtui 90-asteen tai isommasta kulmasta. Tino on selkeästi oppinut ottamaan tukea ohjureista keppien alussa, joten joutui miettimään enemmän, kun niitä ei ollut.

Kävin lisäksi pari kertaa vahvistamassa puomin alastulokontaktia.

Vapaatreeniä sunnuntaina 12.6

Oli taas helteinen päivä ja illallekin riitti lämpöä. Olin kuitenkin menossa kouluttamaan alkeiskurssilaisia, joten kentälle oli suunnattava.

Aloitin treenit hyppytekniikalla, ensin pari toistoa perussarjalle (4 hypyllä, 3 viimeistä ristikkoina ja palkka laatikossa). Ensimmäinen toisto oli hätäinen ja 3-4 hypyn väli teki tiukkaa, mutta toinen toisto näytti jo paremmalta. Siirryimme sitten korkeuden arviointiin, eli 3 perussarjahyppyä + varsinainen este, jonka korkeus oli 35-40-45-35 cm. Toistot näyttivät ihan hyviltä, vaikka viimeiset olivat kyllä vähän löysemmät. Terävyys taitaa hävitä aika nopeasti näillä helle-ilmoilla. Lopuksi vielä yksi perussarja 3 hypyllä.

Tino taukoili hetken ja siirryimme sitten harjoittelemaan puomia. Ensimmäinen toisto oli oikein hyvä, lähestyminen hypyn takaa. Lähdin tekemään samanlaista toistoa, mutta niin, että juoksin tällä kertaa puomin toista puolta. En ottanut huomioon, että lähestymishyppy oli puomia nähden vinossa, eli linja puomille ei ollut suora. Ensimmäisellä kerralla juoksin siis sisäkaarta, mutta nyt olin ulkokaarteessa, mikä vissiin aiheutti sen, että Tino ajautui liikkeeni mukaan huonossa linjassa puomille ja menetti tasapainonsa puomin keskellä ja hyppäsi alas :( Se mikä yllätti, oli että Tino laskeutui onneksi hyvin hallitusti ja jatkoi sitten juoksemista puomin viereltä ja hyppäsi puomin lopussa alastulokontaktille ja teki hienon kontaktin. Voi toista! Oli pakko ottaa puomi uusiksi, jottei pojalle jäisi siitä mitään kammoa. Siirsin lähestymishyppyä niin, että oli suorassa linjassa puomin kanssa. Seuraava toisto olikin sitten hitaampi ja teimme vielä toisen, joka oli vähän nopeampi, muttei vielä samaa vauhtia, millä meni ensimmäisellä kerralla. Tino ei kuitenkaan vaikuttanut pelokkaalta, joten toivottavasti tästä ei jäänyt mitään pahempaa traumaa.

Teimme lopuksi pari toistoa kujakepeille ilman ohjureita. Sisäänmeno avokulmasta ei löytynyt ensimmäisellä yrityksellä, mutta muut pari toistoa avo- ja umpikulmasta olivat ok. Otin muutamia toistoja kepeille vielä alkeiskurssin jälkeen ja nyt kulmat onnistuivat jo paremmin, myös hieman vauhdikkaammalla lähestymisellä.

Kävimme vielä tekemässä rengasta muutaman kerran. Tino yritti taas pari kertaa mennä renkaan ja kehikon välistä, mutta saimme sitten useamman onnistuneen toiston.

Kommentit