Anna Eifertin koulutus

Kävin eilen Tinon kanssa HAUn järjestämässä koulutuksessa, kun maximöli-ryhmässä oli paikka vapaana. Vierailevana kouluttajana oli unkarilainen Anna Eifert. Treeniryhmämme koostui Kvarkin koirista, joten samalla tuli pienet sukulaistreffit.

Hyvä puoli treeneissä oli se, että teimme harjoitukset lyhyissä pätkissä. Ryhmässä oli 5 koiraa, aikaa oli 2½ tuntia ja meillä oli 2 erilaista rataharjoitusta (ensimmäinen 22 estettä ja toinen 17). Tässä ajassa ehdimme radalle vissiin 5 kertaa, joten ei tullut mitään ylipitkiä harjoituspätkiä. Tällä tavalla oma keskittyminenkin oli parempi ja koira oli aina koko treenipätkän aikana hommissa.

Anna ei puuttunut pahemmin ohjaukseen. Korjasi kylläkin joitain juttuja, mutta itse olisin voinut tarvita vielä enemmän apua etenkin sijoittautumisessa. Tino lähtee helposti kaarrattamaan (käyn vissiin viemässä turhan pitkälle esteille). Itse unohdan lisäksi usein lähteä tarpeeksi ajoissa liikkeelle.

Alkupätkä ensimmäisestä radasta jäi kuvaamatta, mutta tässä 7. esteeltä loppuun.

Tino pääsi tekemään A-estettä ensimmäistä kertaa, tai on tehty kontaktiasentoa siinä aikaisemmin, muttei koko estettä. A oli madallettuna ja sujui ongelmitta. Ratakuviot sujuivat ihan ok:sti. Tinon vauhdista huomaa hyvin sen, milloin poika tietää minne ollaan menossa ja milloin itse tupeksin jossain, enkä kerro mihin rata jatkuu.

Tässä toinen rata

Alussa tuli hyvin esille Tinon rakkaus putkiin... Toki minulla kääntyy hieman joko rintamasuunta tai olkapää putkeä kohtaan, kun , Tipiti varmistaa 1-2 hypyt, mutta Tino ei kyllä edes vilkaise minua, kun on jo lukinnut putken. Pitää harjoitella...

Toinen asia mitä pitää harjoitella, on putkijarrutus ja sitten toi 180 asteen käännös kahdella hypyllä. Näissä kohdissa Tino pääsi valumaan aika reippaasti. Lisäksi pitää lisätä ratahenkilöitä radalle, jotta Tino oppisi, ettei heiltä aina tule palkkaa.

Kommentit