Aina kaikki ei voi mennä hyvin

Maanantaina oli tuttuun tapaan Tinon ryhmätreenit. Kouluttajana oli Marika, ja sanotaanko näin, että rata ei ihan edustanut meidän vahvuuksia ;-) Radalla oli muutamia sellaisia tiukempia käännöksiä, jotka aiheuttivat minulle päänvaivaa.

Alussa tuli niisto 2. hypylle ja taakstyöntö + päällejuoksu 3. hypylle. Saimme tämän kohdan onnistumaan ihan kivasti. 3. hypyltä jatkettiin putkeen ja sen jälkeen kepeille, joille tuli ihan suora lähestyminen. Tämä onnistui ensin ihan kivasti, mutta kun otimme kohdan uudestaan (tarkoituksena jatkaa rataa), niin Tino lähti putken sijasta kepeille. Keppejä on tullut harjoiteltua kulmista sen verran, että imevät näköjään tällä hetkellä liiankin hyvin. Tino pääsi pari kertaa lähtemään tässä kohtaa kepeille, mutta teki vaan pari väliä ja tuli sitten pois, kun jäin itse hölmistyneenä taakse. Tässä kohtaa olisi vaan heti pitänyt reagoida ja lähteä perään ja jatkaa rataa. Nyt kun Tino pääsi pari kertaa lopettamaan kepit kesken, niin siitä tuli epävarma keppien suhteen. Kun kohta onnistui muuten, niin Tino hidasteli keppien keskiosuudella. Oli vissiin epävarma siitä, saako jatkaa. Kohta oli vielä sellainen, että jättäydyin itse taakse, jotta pääsisin sijottumaan seuraavaan kohtaan hyvin. Vedätin kerran kepit toiseen suuntaan ja tässä ei ollut ongelmia.

Itselleni muistutus: pitää taas treenata taaksejäämistä kepeillä (etupalkalla) ja tässä vaiheessa antaa Tinon mennä kepeille, jos ehtii "karata" niille, jotta tulee itsevarmemmaksi niiden suhteen.

Radan keskiosuudella oli kohta, johon viskileikkaus sopi hyvin. Kävimme harjoittelemassa viskileikkausta ennen meidän vuoroa parilla hypyillä ja se meni tosi hienosti, kun palkka oli valmiiksi esteen takana. Osana rataa se ei kuitenkaan oikein toiminut. Pitää vaan harjoitella sitä nyt ensin erikseen. Ei saatu sitten sitä kohtaa oikein onnistumaan ja mietin jälkikäteen että siihen olisi sopinut samantyyppinen jaakotus, mitä teimme Sadun treeneissä poikittaiselle esteelle.

Eteenmeno loppusuoralla onnistui kuitenkin. Tino osaa siis ainakin mennä suoraan :)

Kävimme treenien päätyttyä ottamassa toistoja renkaalle. Sanna auttoi ja saimme useita onnistuneita toistoja sekä suoralla lähestymisellä että hieman vinosta.

Teimme viimeiseksi vielä puomia. Vauhti oli ihan hyvä, jos olin itse edellä/vähintään rinnalla, mutta jos jäin jälkeen, niin Tino hidasti ylösmenon jälkeen ja siirtyi raville puomin keskiosuudella. Itse kontakti oli kaikilla kerroilla hyvä. Nyt pitäisi vaan saada tykittämään puomia paremmin itsenäisesti. Pitää kokeille jos voisi taas laittaa palkan eteen valmiiksi.

Kommentit