Viime viikon treenit, Ironin vesijumppa, elämää

Kimppatreenit to 28.4

Treenien teemana oli poispäinkäännös ja Hanna teki lyhyen radan (10 estettä) meille, missä sitä harjoiteltiin. Radalla tuli myös avokulma kepeille, irtoamista ja rengas.

Aloitin muutamalla kujakeppitoistolla. Kuja oli suhteellisen kapea ja Tino lähti pari kertaa keskeltä pois ja levennettiin sitten aika reippaasti, varmaan vähän turhankin, mutta tulipa ainakin onnistumisia sitten.

Siirryimme sen jälkeen harjoittelemaan poispäinkkäännöstä ensin ilman hyppyä ja sitten hypyllä. Tino taitaa osata tämän ohjauskuvion, kunhan itse saisin kädet pysymään rauhallisena. Tuli hyviä toistoja, kun ohjaus oli, ainakin, melkein hyvä ;-)

Ennen kuin kokeilimme rataa pidimme vähän taukoa. Tein tauon jälkeen taas alkuun muutamat toistot kujakepeille, tällä kertaa kapeampi kuja, ja nämä menivät ihan kivasti. 90 asteen avokulma lähetettynä hypyn takaa ei onnistunut. Oli kyllä lähellä, mutta Tino ei ihan malttanut taipua. Lähetys lähemmältä onnistui kuitenkin.

Poispäinkäännös hypylle radalla oli haastava (lähestyminen u-putken kautta). Olin itse sen verran myöhässä ohjauksessa/ohjasin huonosti, että Tino kaarratti ihan kunnolla ennen kuin kääntyi. No, lisää treeniä vaan, niin eiköhän rupea onnistumaan. Ratapätkä meni muuten kivasti. Tinohan lukitsee hyvin edessä olevia esteitä ja irtoaa kivasti, mutta nyt jäin vähän kaipaamaan vauhtia irtoamisessa. Rengas pitäisi saada itsenäiseksi.

Kävimme Hannan kanssa ihan lopuksi läpi puomin kontaktia. Tino on nyt jotenkin unohtanut pinta-paikan (2 on 2 off), mutta Hannalla oli hyvä tapa saada se vahvistettua uudestaan.

Iron fyssarin luona pe 29.4, vesijuoksumatto

Perjantaina leikkauksesta oli kulunut n. 5½ viikkoa. Fyssari Niina Sorvarin mukaan Iron on nyt symmetrisempi kuin aikaisemmin, vaikka paino on ajoittain enemmän oikealla takajalalla. Selän haava-alue on edelleen hieman turvonnut, mutta paranee pikkuhiljaa. Asentotunto puuttuu edelleen molemmista takajaloista.

Iron kävi vesijuoksumatolla 12½ minuuttia. Pikkumusta jaksoi hyvin ja askel oli rytmikäs, liikkui ajoittain kylläkin hieman töpöttäen.

Iron antaa nyt hyvän vastuksen takaosan syvillä lihaksilla ja vaikuttaisi siltä, että takapäähän on tullut vähän lihasta :-)

Saimme vihdoinkin uusia jumppaliikkeitä ja tästä lähtien jumppaamme vaan 1-2 kertaa päivässä. Lenkkien pituutta ruvetaan myös nostamaan, niin että lenkin pituus kasvaa 5-10 minuuttia per viikko.

Käymme fyssarilla seuraavan kerran vasta kolmen kuukauden tarkistuksessa, eli noin 1½ kuukauden kuluttua.

Pientä vapaatreeniä pe 29.4

Perjantaina BATilla oli alkeiskurssin teoriakerta ja Tino oli mukana demokoirana näyttämässä miten voi opettaa alastulokontaktia ja keppejä, sekä lisäksi vähän leikkimistä. Sainpa siinä sitten vahvistettua edellispäivän kontaktioppeja ja tässä ei ollut ongelmia. Keppimetodeista näytimme siis kujaa (melko leveää, jotta olisi selkeämpi alkeiskurssilaisille), sekä suora lähestyminen että avokulmasta. Sujui mallikkaasti, onneksi ;-)

Teorialuennon jälkeen jäimme Katin kanssa tekemään vähän hyppytekniikkaa. Tein ihan vaan perussarjaa, rimat n. 10 cm, neljällä hypyllä. Nyt kyllä vaikuttaa siltä, että Tino tekee perussarjan paljon paremmin kun siinä on rimat eikä pelkät speed bumpit. Nyt ainoastaan ensimmäinen suoritus oli huono ja muut olivat hyvä. Ensimmäisellä kerralla rytmi meni sekaisin ja Tino kolautteli rimoja, mutta muilla kerroilla keskittyi paremmin.

Muita kuulumisia

Torstaista lauantaihin meillä oli Sannan viehättävä bc-neiti Pai hoidossa, Tino tykkäsi! Lauantaina hain lisäksi vielä Sannan toisen bc-neidin, Pinton, hoitopaikastaan mukaan, kun lähdimme äidille, josta Sanna sitten haki omat bc:t kotia. Hyvin mahtui viisi koiraa (3 x bc ja 2 x bt) ja kaksi aikuista autoon, ei edes ollut ahdasta! Tino kiittää Sannaa Pain lainaamisesta :-)

Tino ja Pai 29.4.2011, yhteinen sävel löytyi :)
Tino, Pai ja Pippin 29.4.2011
Lisää kuvia löytyy täältä.

Iron voi siis hyvin ja on täynnä energiaa, vaikka ottaakin mielellään aurinkoa pihallamme.

Iron 29.4.2011, n.5½ viikkoa leikkauksesta, turvotus on laskenut hyvin.
Iron nauttii auringosta 29.4.2011

Vanhalla herralla, eli Pippinillä, on myös kaikki hyvin ja osa käyttäytymishäiriöistä on jopa tuntunut vähentyvän. Pippin on siis ollut vähän tuhma (räyhää vastaantuleville koirille sekä haukkuu omaksi ilokseen) siitä lähtien, kun Iron on ollut kipeänä.

Kommentit