Tehokasta treenaamista ja muita kuulumisia

Eilen oli taas vuorossa kimppatreenit ja treenien teemana oli takaaleikkaus ja backlap. Teimme tällä kertaa useita lyhyempiä harjoituksia rataharjoituksien sijaan.

Otin ihan alkuun rengastoistoja, jotta sen suorittaminen vahvistuisi. Pidän rengasta melkein maksikorkeudella, jottei Tino omaksuisi liian matalaa hyppykaarta sille. Meni aluksi pari kertaa renkaan ja kehikon välistä, mutta loput toistot menivät jo hyvin.

Tehtiin takaaleikkausta hypylle, tarkoituksena oli kääntää koiraa seuraavana esteenä olleen putken kauimmaiseen päähään. Sain Tinon käännettyä kun vedin sitä ensin tarpeeksi minua kohti ja sitten siinä lisänä vielä huomiokäsky. Jaakko kommentoi heti, ettei kannata käyttää turhia varmisteluita, vaan kertoa suunta paremmin ohjaamalla. Eli ei pitäisi paikata virheitä (puutteellista ohjausta), vaan hakea optimaalista linjaa, niin totta. Tino lähti kyllä minulta tässä vaiheessa herkästi putken väärään päähän, kun en uskaltanut tehdä tarpeeksi voimakasta leikkausta. Tätä pitää treenata.

Backlap tehtiin putken kautta hypylle (hyppy siis takaa) ja siitä vastakkaiseen putkeen. Tino osaa takaakierron hyvin, mutta siinä tulee ongelmia silloin kun takaakierrettävän hypyn takana on putki. Vaikka käytän erillistä takaakierto-sanaa, niin Tino lähtee aina ensin rallattelemaan putkeen. Palkkasin muutaman kerran takaakierrosta ja sen jälkeen Tino pysyi paremmin hanskassa. Backlapissä ei ollut ongelmia.

Otimme vielä toistoja kujakepeille. Kuja oli aika kapea, ohjureita alussa ja lopussa. Ensimmäisellä yrittämällä Tino karkasi kujan keskiosuuden lopussa, joten levensin loppua ihan vähäsen ja lisäsin ohjureita. Suora lähetys toimi hyvin ja myös avo- ja umpikulma hypyn takaa onnistui hienosti. Nyt pitää ruveta vaikeuttamaan lähestymistä, niin että lähestyminen tapahtuu kovemmasta vauhdista ja ainakin muutamien esteiden takaa. Suoralla tämä onnistuu varmasti jo nyt, mutta avo- ja umpikulmille tällainen lähestyminen aiheuttaa varmasti haasteita.

Otimme ihan lopuksi mutkaputken kautta kolmen hypyn hyppysuoraa, avustaja palkkaamassa suoran päässä. Tino lähti hyvin eteen käskystä vaikka jäin itse taakse.

Muuta elämää

Olen nyt viime aikoina pitänyt vaan Tinoa mukana agiharkoissa ja jättänyt Pippinin ja Ironin kotiin, jos vaan on ollut mahdollista. Pippin voisi muuten kulkea mukana ja tehdä vähän virkistys-agia, mutta koska Iron ei saa urheilla, niin jätän mieluummin sitten molemmat kotiin. Iron saa onneksi jo lenkkeillä vähän enemmän :-) Tällä hetkellä 40 minuuttia kerrallaan ja viikonloppuna nostetaan 45 minuuttiin ja alkuviikosta toivon mukaan 50 minuuttiin. Jumppia tehdään edelleen kerran päivässä ja seuraava fyssariaika on noin kesäkuun puolessa välissä. Silloin myös Tino pääsee käsittelyyn.

Ironin asentotunto on edelleen kysymysmerkki. Nyt pikkumusta korjaa vasenta takatassua ajoittain ilman ärsykettä, muttei oikeaa. Teemme siis päivittäin tähän liittyviä harjoituksia niin, että takajalkojen varpaat käännetään taaksepäin (tietty yksi jalka kerrallaan) ja ensin odotan hetken, jos Iron korjaisi asennon itse ja jos ei korjaa, niin kutitan varpaiden välistä, jolloin Iron korjaa asennon ennemmin tai myöhemmin.

Nyt en ole vähään aikaan ehtinyt ulkoiluttaa kameraa, pitää koittaa tehdä sitä tässä joku päivä. Ironista ei enää pahemmin näy ulkoapäin että on leikattu. Karva on tasoittunut melkein kokonaan ja leikkauskohdan turvotus on aika vähäinen.

Niin, ja Tino kävi toissapäivänä hakemassa rokotukset. Jätkä ei edes huomannut että sitä pistettiin, kun oli herkkuja tarjolla. Sulatti muutenkin taas lekurin ja hoitajan sydämet yliystävällisellä käytöksellään ;-)

Kommentit