Parin päivän vapaaharkat

Perjantai 20.5

Perjantaina oli BATin jäsenkatselmus, mihin osallistun järjestäjänä. Päätin ottaa Tinon mukaan ja vapaaharkata kevyesti ennen katselmusta.

Ajatuksena oli tehdä kujakeppejä kulmista ja lisätä lähestymisvauhtia. Laitoin ohjureita alkuun, keskelle ja loppuun. Aluksi tuli muutama hyvä toisto, mutta sitten Tino livisti kujan lopusta pois ihan viimeisillä väleillä, joko ohjurin yli tai ali. Tino teki tämän muutaman kerran ja meni sitten oikein, mutta hitaasti. Otin lopuksi pari kertaa vastaan kujan päässä ja silloin Tino tuli hyvää vauhtia, mutta ei siis oikeastaan päästy harjoittelemaan kulmia.

Otimme vielä lopuksi parit eteenmeno-harjoitukset.

Sunnuntai 22.5

Viime viikolla tulikin montaa iltaa vietettyä Ojangossa. Eilen olin vetämässä BATin alkeiskurssia, joten samalla tuli treenattua.

Aloitimme hyppytekniikalla. Ensin perussarja (4 hyppyä) ristikoilla ja lelu laatikossa, 2 toistoa. Tino ei ainakaan kiirehtinyt, näytti jopa hieman löysältä. Tein sitten korkeuden arviointia (3 hyppyä perussarjana ja sitten varsinainen este), korkeudet olivat 30-35-40-30 cm. Kaikki onnistuivat ongelmitta, mutta Tino näytti edelleen löysältä. Lopetin yhteen perussarjaan, jolloin jätin lelun maahan laatikon sijaan. Minun silmääni tämä näytti paremmalta.

Toisena harjoituksena teimme puomia, ensin asentoa alastulolla ja sitten koko puomi (3 toistoa). Tino tarjosi asentoa ihan kivasti kun teimme pelkästään sitä, mutta jäi taas kaikilla tassuilla kontaktipinnalle kun tehtiin koko puomi. Puomi oli kuitenkin kivan reipas, kun lähestyminen tapahtui parin hypyn takaa, mutta Sanna huomautti että Tino rupesi himmaamaan alastulo-osuudella.  Pitää vaan vielä jatkaa oikean asennon harjoittelua, mutta ainakin välillä tehdä koko puomia, jotta näkee missä mennään.

Puomiharjoittelun jälkeen teimme pientä irrottelupätkää hypyillä ja putkella, jotta treenit loppuisivat hauskanpitoon :)

Olin ajatellut etten treenaa alkeiskurssin jälkeen, mutta muutin mieleni ja päätin ottaa kujakeppitoistoja. Oli taas sama ongelma kuin perjantaina, eli Tino livisti kujan lopussa. Meni oikein jos olin edessä ottamassa vastaan tai jos vedätin kepeillä, muttei jos jäin jälkeen. Jännä juttu, koska olen eniten treenannut sitä että olen takana. Tätä siis tapahtuu kun kuja on kapeampi. Pitää jatkossa harjoitella taakse jääntiä ainakin hetken niin, että kuja on leveämpi.

Kommentit