Koira osaa ja ohjaaja opettelee

Lähdin päänsärystä huolimatta maanantaina treeneihin koska en halunnut missata Oilin ja Peten vetämiä treenejä. Aika hyvin päänsärky unohtui kun pääsi radalle, mutta muuten se kyllä kiusasi aika lailla koko päivän.

Katsoimme ensin Oilin kanssa Tinon keppejä. Nyt kun on parina kertana ollut vähän ongelmia keppien kanssa, niin päädyin pitää aavistuksen leveämpää kujaa. Tuli yksi virhe sisäänmenossa, mutta lopussa ei ainuttakaan :)

Kannustan/kehun Tinoa aika paljon kepeillä ja Oili oli sitä mieltä että minun kannattaisi miettiä onko tämä hyvästä. On tietenkin hyvä merkata (kehulla) sisäänmeno ja tietenkin lopussa kun palkataan, mutta liiallinen kannustaminen keppien aikana voi aiheuttaa epävarmuutta niissä tilanteissa kun esim. unohdan kannustaa. Itse pidän enemmän äänettömämmästä ohjauksesta, joten aion jatkossa olla kepeillä hiljempaa. Teimme pari kolme toistoa niin, että kehuin vaan sisäänmenossa + palkkasin lopussa ja Tino meni nämä varmasti ja hyvällä vauhdilla.

Toinen asia mikä on saattanut aiheuttaa virheet keppien päädyssäm, on maassa oleva lelu. Oili mietti että onkohan Tino liian keskittynyt leluun, sen sijaan että keskittyisi pujotteluun. Pitääpä tarkkailla tätä jatkossa!

Sitten oli vuorossa Peten ratatreeni, joka koostui 14 esteestä, mutta teimme näitä pätkissä, eikä me edes tehty kaikkia kohtia. Pidin rimat 30-35 cm.


2-hypyllä niisto toimi hyvin ja koira piti lähettää hyvin 3-4 hyppyjen kaarteeseen ja sitten putkeen, jotta pääsisi hyvin 6-hypylle. Meille pakkovalssi toimi parhaiten 6-hypylle. Tai alkuun sekin tuotti vähän ongelmia, kun ohjaus oli huono. Unohdin merkata taaksetulon ja kuviosta tuli sitten tosi hätäinen. Kun merkkasin ja palkattiin pari kertaa siitä, niin Tino meni tosi hienosti. Pete sanoikin että kyllä koira osaa, jos ohjaus menee oikein :) Heh, Hanna on sanonut samaa ainakin poispäinkäännöksestä, eli ainakin olen saanut opetettua liikkeet Tinolle, nyt pitäisi vaan itse oppia ohjaamaan niitä.

Jatkoimme sitten rataa 10-putkelle saakka. Tein takaaleikkauksen 9-hypylle, joka onnistui ihan kivasti ja sitten vielä toisen leikkauksen putkelle. Pete halusi että kokeilen persjättöä 8- ja 9-hypyn väliin. Tämäkin onnistui hyvin kunhan lähetin 7-hypylle ja valitsin oikean juoksulinjan 8-9 hyppyjen väliin. Ajauduin ensin itse liian pitkälle vasemmalle, jolloin lähestyminen 9-hypylle ei ollut optimaalinen.

Pete halusi vielä nähdä twistin tai saksalaisen 6-hypylle ja siitä sitten sama jatko kuin aikaisemmin 10-putkelle. Valitsin twistin, kun minulla on edelleen vaikeuksia saksalaisen toteutuksessa. Näköjään twistissäkin on ongelmia. Sain vielä Tinon takaakiertoon ihan hyvin, mutta Tino kiersi koko esteen. Vahvistimme sitten hyppyä pari kertaa palkkaamalla ja sain twistin harjoittelun kotiläksyksi.

Palattiin pakkovalssiin 6-hypylle, jotta saisin ratapätkän 5-10 onnistumaan vielä kerran. Tino rupesi jo väsähtämään hieman, eikä irronnut yhtä hyvin kuin aikaisemmin, joten jouduin saattamaan pidemmälle 6-hypylle ja olin sitten vähän myöhässä 8-9 hyppyjen kuviota ajatellen. Minulta loppui usko siihen että ehtisin tekemään persjätön, joten vaihdoin sen lennossa valssiin. Älkää kysykö miten voi ehtiä valssiin, jos ei ehdi persjättöön ;-) Minulle nuo valssit ovat vaan vahvempia, ja valssi onnistuikin ihan hyvin. Lopetettiin tähän, jottei Tino väsähtäisi kokonaan.

11-hypylle oli puhetta että olisi voinut tehdä viskileikkauksen ja sitten sen jälkeen takaaleikkauksen 12-hypylle, jotta koiran linja 13-putkelle olisi selkeä. Viskileikkausta pitääkin harjoitella. Lisäksi pitää vahvistaa omaa ohjausta, jotta se olisi selkeä ja miettiä paljonko käytän erilaisia käskyjä. Pete huomautti esim. pakkovalssissa, ettei minun tarvitse käyttää haltuunottokäskyä kun merkkaan kierron, vaan itse merkkaus kädellä riittää. Tämä oli totta ja Tinostakin tulee varmempi, kun keskityn ohjaamiseen enkä puhumiseen ;-)

Kommentit

  1. Kivan olonen rata! Meillä on niin samat ongelmat ton päällejuoksun kanssa. Ja twistissä huomasin itekkin viimeks treenatessa, ettei sekään nyt ihan varma ole. :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti