Kimppatreenit 12.5

Torstain kimppatreenien teemana oli sylkkäri. Tein Tinon kanssa ensin parit sylkkärit namilla ja sitten lelulla ilman esteitä. Nämä onnistuivat hyvin. Siirryimme siiten radan alkuun, missä oli irtoamista (sylkkäriharjoitukset tulivat sitten radan keskiosuudella). Aloitus oli hyppy-pussi-okseri suora ja sitten loiva kaarros pituudelle. Hanna veti Tinolle lelua pussin läpi pari kertaa, jotta Tino tulisi pussista pää alhaalla. Tämän jälkeen jätin lelun pituuden jälkeen ja lähdin alusta liikkeelle. Tino suoritti hyvin hyppy-pussi-okseri suoran, mutta meni sisäkaaretta pitkin pituuden ohi. Teki tämän pari kertaa ja lähdimme sitten pilkkomaan lähestymistä. Tino fuskasi useamman kerran tullen pituudelta ohi suoraan lelulle. Saimme läheltä onnistumaan ja jätin sitten siihen. Pitää vaan harjoitella tuota että Tino malttaisi tehdä työn vaikka palkka on odottamassa.

Tein vielä muutamat keppitoistot ennen kuin pidin taukoa. Tauon jälkeen teimme sitten sitä sylkkäriä ja tuli samalla tehtyä myös poispäinkäännöstä. Sylkkäri tuli putkelle ja toimi tosi kivasti kunhan ajoitin oman ohjaamisen hyvin. Poispäinkäännös samassa kohdassa ei toiminut läheskään yhtä hyvin, mutta toisessa kohdassa ihan ok:sti. Selviydyttiin jopa 9 esteen ratapätkästä, jossa oli sylkkäri, poispäinkäännös ja kujakepitkin :-)

Tein ihan lopuksi vielä puomin alastulokontaktia. Ei ollut hääviä, mutta kai se siitä. En vaan ymmärrä missä välissä pysähdyspaikasta tuli epäselvä Tinolle… Tino jää edelleen herkästi kontaktipinnalle eikä tuo etutassuja maahan.

Kontaktien jälkeen vielä muutamat avokulmat kepeille. Hermostuin vähän Tinolle, kun se hyppäsi aluksi ohjureiden yli kakkosväliin. Helpotin kulmaa ja sitten onnistui ongelmitta. Jaakko huomautti että silloin kun Tino ei malttanut mennä oikeasta välistä sisään, niin olin itse lähtenyt juoksemaan keppien suuntaisesti. Kokeilin lähteä liikkeelle vasta kun Tino oli pujottelusta ja silloin meni oikein. Lisäksi meni seuraavalla kerralla myös oikein vaikka liikuin. Hieno poika! Pitää vaan muistaa antaa Tinolle vähän miettimisaikaa.

Kommentit