Hyppytekniikkaa, kontakteja, keppejä

Olemme vihdoinkin päässeet treenaamisen makuun nyt kun ulkokaudella on mahdollista käydä useammin kentällä. Teimme eilen harjoituksia kolmessa erässä.

Aloitimme hyppytekniikkaharjoituksilla. Ensin 2 x perussarja (4 hyppyä, 3 viimeistä ristikkoina ja palkka laatikossa). Ensimmäinen suoritus oli vähän hätäinen, mutta toinen näytti jo paremmalta. Siirryimme sitten tekemään kaari-harjoitusta, 2 toistoa molempiin suuntiin speed bumpeilla. Tino hoksasi heti reitin ja tarjosi nopeasi katsetta eteenpäin. Suoritukset olivat edelleen hätäiset, mutta jo toi että reitti oli hyvä oli hienoa :) Lopuksi vielä perussarja kerran.

Hyppytekniikkatreenien jälkeen oli vuorossa puomin alastulokontakti. Palkkasin ensin nameilla ja kun ympärillä ei ollut häiriötekijöitä, niin Tino tarjosi hyvin kontaktiasentoa. Eli edistystä! Sitten kun viereisellä kentällä kirmasi haukkuva borderterrieri, niin tarjoaminen loppui siihen. Tino saattoi kylläkin vielä laittaa takajalat puomille, muttei tehnyt nenäkosketusta, vaan katseli kaverin menoa. Tein sitten siinä välissä pientä kuviota putkella ja hypyllä ja silloin Tinoa ei kiinnostanut viereinen koira, mutta heti kun siirryimme kontaktille, niin rupesi taas katsomaan sivulle, vaikka tekikin vähän paremmin etenkin jos palkkana oli lelu. Häiriötreeniä pitää siis saada lisää, mutta ensin haluan kuitenkin kontaktiasennon varmemmaksi.

Viimeisenä treeniosuutena otin kujakepit suhteellisen kapealla kujalla. Tino juoksi pari ensimmäistä kertaa kepeistä ohi, joten päätin laittaa ohjurit auttamaan ja silloin ei enää ollut ongelmia. Pitää ensi kerralla kokeilla onko tarvetta ohjureille vaan alkuun, vai myös keskellä/lopussa. Nyt jätin ainoastaan muutamat välit keskeltä ilman ohjureita.

Kommentit