Hyppytekniikan jatkokurssi 7.5.2011

Osallistuin Tinon kanssa BATin järjestämään hyppytekniikan jatkokurssille viime lauantaina. Kouluttajan oli Patricia Hirn.

Tino sai aloittaa perussarjalla. Olen itse huomannut että Tino kiirehtii siinä ja Patricia vahvisti asian, mutta kunhan haastetta lisättiin, niin perussarja sujui hyvin. Viimeisellä toistolla Tino menetti selkänsä hieman (selkä notkahti hypyillä), mutta Patricia laittoi tämän väsymyksen piikkiin, koska aikaisemmilla toistoilla Tino käytti selkää hyvin.

Video perussarjan toistoista.

Seuraavat neljä harjoittelukertaa perussarjalla tehdään nyt ristikoilla ja palkka laatikossa. Sen jälkeen kokeilemme miten tavalliset hypyt onnistuvat (eli yksi rima per este). Palkka pidetään kuitenkin jatkossa laatikossa/ämpärissä, jottei Tino pysty kyttäilemään sitä, jolloin hyppykaaresta/liikkeestä tulee liian matala. Sitten kun perussarja onnistuu tavallisilla hypyillä, niin voin ruveta lisäämään omaa liikettä.

Tauon jälkeen siirryimme harjoittelemaan kaarta. Tässäkin Tino kiirehtii ja vaikka kokeilimme rimoilla (ensin speed bumpit), niin ne eivät saaneet Tinoa rauhoittumaan ja keskittymään tehtävään paremmin.

Video kaari-harjoituksien toistoista.

Tulemme jatkamaan kaaren harjoittelua speed bumpeilla, lähtö paikoiltaan. Perussarjaa ja kaarta voi hyvin tehdä Tinon kanssa kerran viikossa ja lisäksi korkeuden arviointia kerran pari kuussa.

Kommentit