Häiriötreeniä

Eilen oli Tinon ryhmätreenit, koutsina Maarit.

Olen tähän asti ollut hirmu tyytyväinen siihen ettei Tino oikeastaan ole ottanut häiriötä ympäristössä treenatessa. Eilen jätkän keskittyminen kuitenkin herpaantui useamman kerran ja lisäksi mokailin itse ohjauksessa.

HSKH:lla oli epikset ja treenasimme ihan heidän kentän vieressä ja vielä niin, että meidän rataharjoitus keskittyi siihen päätyyn, mikä oli lähimpänä HSKH:n kenttiä. Melu ja koirat/ihmiset toisella kentällä eivät sinänsä häirinneet Tinoa, mutta Tinon mielestä oli selkeästi kiinnostavaa sivusilmällä vilkuilla mitä viereisellä kentällä puuhataan. Tämä vuorostaan aiheutti sen, ettei Tino keskittynyt täysin minuun/rataharjoitukseen. Tuli vähän sellainen fiilis, että jätkä tekee hommia vasemmalla kädellä. Ennakoi myös palkkaamista ja lähti ohjauksesta huolimatta lukitsemaan Maaritin - jos vaikka häneltä saisi sen palkan… Eli vaikka itse käänsin kroppaa ja ohjasiin muualle, niin Tino lähti todella herkästi lukitsemaan mahdollista palkkaajaa.

Radan alussa oli putken jälkeen takaakierto hypylle. Sain parilla ensimmäisellä kerralla Tinon kiertämään koko hypyn. Ihmettelin miksi näin kävi, mutta Maarit sanoi että peitin siivekkeen, eikä Tino toisin sanoen nähnyt hyppyä kunnolla. Tämä korjaantui kun siirryin itse pois tieltä.

Takaakierron jälkeen oli u-putki ja siitä 90 asteen käännös suoralle, jossa oli pituus ja rengas, taas 90 asteen käännös hypylle ja sitten toinen 90 asteen käännös kujakepeille (eli uukkari kepeille hypyn kautta). Tino tuli ensin renkaasta ohi, mutta Maarit palkkasi sitten renkaan jälkeen pari kertaa ja Tino irtosi sinne hyvin, mutta sitten meni taas kehikon ja renkaan välistä pari kertaa vaikka Maarit oli renkaan takana. Tässä Tino taisi katsella viereisen kentän menoa, kun rengas suoritettiin epis-kenttiä päin. Otin sitten vaan yhden onnistuneen suorituksen renkaalle, enkä enää viitsinyt ottaa sitä radalla.

Kujakepit meni pari ensimmäistä toistoa lukuun ottamatta oikein kivasti. Kuja oli aika kapea, mutta Tino malttoi tehdä ja irtosi vielä hyvin putkeen keppien jälkeen. Putkesta tultiin pari estettä suoraan ja sitten 90 asteen käännös hypylle, jonka jälkeen taas 90 asteen käännös seuraavalle hypylle (eli 180 asteen käännös missä yksi hyppy uukkarin keskellä).Tino ei ensin millään meinannut suorittaa sitä mutkan keskellä olevaa hyppyä, vaan kiersi sen ulkokautta. Tämä kuvio tehtiin myös epis-kenttiä päin, joten hälinä taisi vetää Tinoa puoleensa… Itse myös käännyin liian myöhään ja jätin rintamasuunnan auki, ja tämänkin takia Tino irtosi liikaa suoraan eteen. Kunhan muistin kääntyä hyvissä ajoin, niin Tinokin ymmärsi kääntyä pystysuunnassa olevalle esteelle.

Loppusuoralla oli puomi-muuri-hyppy. Halusin kokeilla puomia, miten kontakti toimisi, mutta Tino pysähtyi taas kontaktipinnalle.  Tuli kyllä sitten näyttämällä alas asti (etutassut maahan).

Pakko myöntää että hermostuin vähän Tinolle kun sillä keskittyminen herpaantui useamman kerran, vaikka tekikin muuten ihan hyvin töitä. En tiedä huomasiko Tino tätä, kun pyrin kyllä aina siihen että koiralla olisi kivaa, mutta kyllähän koira aistii hermostuneisuuden. Pitää vaan jatkossa koittaa hanskata omat tunteet paremmin.

Pidin vähän taukoa ja kävin sitten vahvistamassa rengasta Sannan avulla. Renkaalle tuli monta hyvää toistoa ja tätä pitää nyt vaan tehdä useammin. Kävin myös tekemässä puomin alastuloa, teemana nopea vapauttaminen. Eli vapautus heti kun tassut lyövät maahan.

Kommentit